Oerhört oväntat…

för att vara jag….Tröttnade på hotellet, har vänner hemifrån som flyttat ner till Rawai. Bestämde att oss för att åka ner och hälsa på dem på måndagen, men redan på söndagen tog jag och familjen taxi till Phuket Town. Hade jag bokat något hotell? Nix…..Jag brukar vara värsta reseledaren, ordning på biljetter, pass, pengar, bokningsnr etc. Men nu åkte vi till främmande stad, främmande land och ingenstans att bo.

Det löste sig, taxichauffören släppte av oss och en bit därifrån låg ett hotell. Det var väl inte så där traditionellt thailändskt..utan mer…..4-5 stjärnigt med västerländsk touch ( Royal Phuket City Hotel) . In , bokade rum, lastade av den lilla packningen vi hade ( 1 st strandbag). Och sen gick vi ut i kvarteren.

Hittade till ett varuhus som hette Robinson´s Ocean, 5 våningar. Inte ett dugg hittade jag , blev bara allergitabletter till mannen:-o   Och att våga handla och äta något från de små matmarknaderna..det vågade vi inte……

På vägen mot hotellet hittade vi en stooooor bazar, Expo. Där fanns ju hur mycket som helst. Blev 4 plånböcker och 2 väskor. Lite smått till kusinerna hemma också.

Dagen efter blev vi upphämtade av goda vännerna. Och deras hus som vi anlände till var helt otroligt.

Värsta Beverly Hills-känslan. Fint kvarter, hushållerska mån-fredag kl 7-14:00. Trädgårsmästare alla dagar på eftermiddagen. Enormt kök/vardagsrum/tvättstuga i en byggnad. Sen gick man ut , fast under tak, till nästa byggnad där man hittade; Kontor m toalett/dusch, städrum, ytterliggare en toalett, vårt gästrum med 4 bäddar+ toalett. Och strax utanför låg byggnad 3; deras master bedroom med stooor toalett/jacuzzi och walk-in garderob. Genomgång till deras sons rum + hans toalett. Och mellan alla dessa byggnaderna låg en jättestor pool. Dessutom hade dom en stor damm med småhajar, pirayor, fisk, sköldpaddor etc.

Vi fick en ny syn på Thailand! :-))

 

 

annorlundaunderbara

0 Comments

  1. Ettannatsverige är ett resultat av ett studentengagemang från Högskolan i Halmstad.

    Med reportage om vardagshjältar, satir, lyrik och annat smått och gott försöker vi göra din vardag lite roligare.

    Sväng förbi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *