Operation av familjemedlem <3

Åh vänner, här sitter jag med stor klump i magen och vet att ögonen kommer att tåras imorgon… Lilla lilla söta Snobben, den minsta hanvalpen är sjuk. Jag tyckte redan efter en vecka att hans hjärta slog annorlunda och lät annorlunda. Det var tillbaka till veterinären igen, ultraljud och jodå..han är sjuk, har ett medfött hjärtfel…

Så vad gör man då ? Nu har vi haft honom i 3 veckor och vi pratade med djuraffären som svarade; – Ni kan ju få en annan hund, det är bara att byta…..Så fungerar det ju inte. För jag säger som mannen; – Jisses så snabbt man fäster sig vid dem<3

Stora tjejen med sin Snobben <3

Vi åkte till veterinären igen och lämnade blodprov och det blir operation imorgon. Denna lilla vovve på bara 1 kilo ska öppnas upp och lagas..
Alla är vi nervösa…för tänk om…….Men jag säger som jag brukar säga till tjejerna; DET BLIR SOM MAN TÄNKER ….och jisses jäklar så bra det ska bli !! Ni håller väl tummarna för Snobben ??

Snobben <3

Här kommer lite mer fakta-info om vad som felar det lilla busfröet;

"Hjärtmissbildning
Hjärtmissbildning förekommer hos 1/2 – 1 proc. av alla hundar. Den oftast förekommande medfödda hjärtmissbildningen är persisterande ductus arteriosus .

En hund som själv har en hjärtmissbildning skall uteslutas ur avel och hundens nära släktingar bör (om de alls skall användas) användas i mycket begränsad omfattning och med noggrann uppföljning av hjärtstatus.

(Persisterande ductus arteriosus) I moderlivet har tiken och fostret gemensam blodcirkulation via navelsträngen. Blodets kretslopp ändras när valpen föds. En artär, ductus arteriosus (även kallad ductus Botalli), som leder blodet förbi fostrets lungor blir överflödig och skall återbildas inom första levnadsdygnen. Om så inte sker får valpen en felaktig blodcirkulation. Defekten kallas (patent eller persisterande) ductus arteriosus, förkortat PDA. PDA är en så kallad kärlringsmissbildning och sitter utanför själva hjärtat. Den utgör 25-30 proc. av hundens ”hjärtmissbildningar” och är därmed den vanligaste. PDA kan förekomma ensam eller tillsammans med andra missbildningar: foramen ovale, pulmonalisstenos, och högerställd aorta (se dessa). Debutålder och symtom varierar. PDA ger ett slamrande blåsljud mitt på vänster sida av bröstkorgen. Defekten kan orsaka dödsfall hos valpar. Hälften av fallen upptäcks före ett års ålder. Hundar med lindrig förändring kan leva men blir sällan äldre än tre år och bara enstaka hundar med PDA når medelåldern. En hund med smygande symtom på PDA blir orkeslös, hostar efter ansträngning och får tung andning. Hunden blir svag i bakdelen, svimmar lätt eller får kramper. PDA som upptäcks tidigt kan ofta opereras. Anomalin är ärftlig. Korsningsförsök har visat att i parningar mellan friska hundar och hundar med PDA gav PDA hos 64 proc. av valparna (totalt 36 valpar). Parningar inom en familj hundar med PDA (pudlar) visade en extremt hög arvbarhet. Tio parningar där båda föräldrarna hade PDA gav 35 valpar varav 80% hade PDA.
PDA förekommer dubbelt så ofta hos tikar som hos hanar”

Ni förstår….0,5-1 % av alla hundar har denna medfödda hjärtsjukdom….
Jag är helt säker på att Snobben valde oss, vi väljer att operera och förhoppningsvis ge honom ett värdigt och kärleksfullt liv…För vem vet hur andra hade gjort???

annorlundaunderbara

0 Comments

 1. Men hjärtat då. Vad tråkigt att höra. Men oavsett hur det blir så betyder det att han har ett kärleksfullt hem. Det är jag så säker på!
  Jag hoppas att det går bra, och alla mina två tummar håller jag nu och imorgon <3

  Kram
  Stoffe

 2. Nämen, där ser man. Våra valpar har samma hjärtfel <3 Lycka till och hoppas allt går bra! Kram

 3. Det kommer säkert gå bra men vad jobbigt o lämna det lilla livet till operation. Håller alla tummar o tår!

 4. Usch, usch vad tråkigt! Håller tummarna för att allt går bra i dag. Vilken tur att lilla söta Snobben kom till just er!!!
  Kram <3

 5. Läste den 4/1 att ni skulle veterinärbesiktiga valparna. Förstår inte att de inte hörde de konstiga hjärtljuden med stetoskop, när du kunde höra dem med blotta örat….. Tycker du ska påpeka det för veterinären som utförde besiktningen, han/hon kan gott få veta att undersökningen var slarvigt genomförd. Det ska inte en liten valp behöva lida för.

  • Jag har sagt till henne…hon sa att hon inte hörde det….Hade vi fått veta detta vid första valpbesiktningen, dvs direkt när vi åkte från djuraffären till veterinären, då hade vi kunnat få välja en ny valp. Men när man haft valpen i mer än 2 veckor så kan man ju inte bara välja en ny…..:-(
   Han fick i allafall 3 fina veckor med oss…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *