Tjurfäktning, tradition, kultur eller ren idioti??

Tjurfäktning, jag bor i tjurfäktarnas moderland.
Men har aldrig varit på en tjurfäktningsarena.Varför?
Jag anser inte det vara en ”sport” överhuvudtaget, inte heller en underhållning.
Och alla traditioner är inte bra, eller ?
Jag tycker det är enbart djurplågeri. Vad tycker du?
Så här går en uppvisning till;

Tjurfäktningen är uppdelad i tre delar (tercios), först kommer el tercio de varas (vara är de lansar som picadorerna använder), sedan kommer el tercio de banderillas (banderillas är de 70 cm långa träkäpparna som är omlindade med färgade pappersremsor, och som är försedda med en hullingförsedd spets). Tredje delen av tjurfäktningen är el tercio de la muerte då matadoren görs sina faenas (uppvisning) med muletan.Fäktningen avslutas med att tjuren dödas genom att svärdet sticks genom djurets skuldra ned i hjärtat.

Jag misstänker att tjurfäktning är en tradition som enbart är begriplig för de som fått det i modersmjölken. Varför vill man tjoa och heja fram en kille i trikåer och knästrumpor som står och viftar med en röd filt( tjuren är förresten färgblind, visste du det?) Inte alls manligt så jag förstår att han måste döda tjuren, denna stora gigantiska best, för att återfå sin manlighet.

Om matadorens uppvisning anses mycket bra av publiken, och den s.k. presidenten för tjurfäktningen samt den veterinär som alltid närvarar, kan matadoren få ett eller två av tjurens öron som trofé, eller om uppvisningen är förstklassig även tjurens svans.

Härligt, så glad matadorens fru måste bli när det är vad han har med sig hem efter en dag på jobbet.

Denna bilden och texten cirkulerar just nu på facebook. En tankeställare till er alla som anser det vara helt ok med tjurfäktning;

bild

annorlundaunderbara

0 Comments

 1. Det suger med tjurfäktning. Jag skiter i om det är tradition sedan urminnes tider, det är djurplågeri på högsta nivå!

 2. Ush, vidrigt. Förstår inte alls. Kultur eller inte. Men från d ena till d andra. Köpte liljekonvaljedoftljus idag. Tänkte till svärmor som fyller år till sommaren. D är hennes favvoblomma. Det slutade m att jag tänt d hemma, hihi. Underbar doft. Får köpa ny. Presentinslagningen var ju fin den oxo. Kram o tack för tipset

  • Åh så mysigt , älskar liljekonvaljer. Det var det motivet vi även hade i farmors begravningsannons. Har hennes ljus tänt varje dag, mysigt och luktar så gott. Kram <3

 3. Nej tjurfäktning borde förbjudas! Det är en väldigt utdragen lidande process tills att dom dör, fruktansvärt…
  Kram,
  Linda

 4. Äh fy!
  Finns kultur i detta men vem säger att kultur är ngt bra?
  Nej nej, förbjud allt som har med djurplågeri att göra!

  Kram
  Stoffe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *