Hammam i Benalmadena

Igår var jag och Carina på Arabiskt Orientaliskt Badhus, också kallat Hammam. Skönt att börja fredagen på detta sättet.

bild 2

Det var Carina som kände till stället och vi köpte förmånligt inträdde via Let´s Bonus. Först var det duschning, sedan i poolen med rumsvarmt vatten. Det var inte så varmt i lokalen som vi hade väntat oss.
Där låg vi och plaska ett bra tag.
Därefter gick vi till den varma poolen och mös. För att sedan hoppa i den kalla poolen och gå vidare in till ångbastun.

bild 1

images

te

Och så avslutade vi besöket med lite tedrickandes och 2 behandlingar; kroppspeeling/skrubb som var grymt bra. Och en behandling som var typ skalpmassage och ansiktsmassage. Den kunde man ha hoppat över….

Hit kommer jag gärna igen:-)

/Jess

annorlundaunderbara

0 Comments

  • Jaa, det var riktigt skönt att bli av med all gammal skit 🙂 Har redan köpt 2 nya inträdesbiljetter :-)) Kram

 1. Vad kostade besöket inkl ”bodyscubb” och måste man boka eller bara gå dit?

  • Vi lyckades köpa inträdet via Let´s Bonus och fick det för 9 Euro/person. Ordinarie är 27 E/person.
   Sen tog vi skrubb och huvud/ansiktsmassage = 55 Euro/person. Vet inte vad det kan ha kostat med bara skrubben..kanske 30-35 E för bara den? Och ja, vi bokade. Tror där är bara ett visst antal personer / gång som får komma in. De har nämligen olika tider som man får vara där emellan. Vi valde 11.30-ca 13.30

   • Tack för svar, hur lång var själva bodyscrubb behandlingen? Och skulle du rekomendera stället? Skall till solkusten i sommar 🙂

    Med vänliga hälsningar, Martin Wadman

    24 mar 2013 kl. 16:31 skrev Annorlunda Underbara :

    > >

 2. Själva behandlingarna tog nog sammanlagt 40-50 minuter och görs inne i själva badsalen. inte i separat behandlingsrum. Kolla deras hemsida http://www.aguadeoriente.com Där gör man även reservationerna. Tiderna för besök står även där. En pool är 33 grader, en är 38 grader och en är 17 grader + en ångbastu och terummet. En mysig paus i vardagen tycker jag. Dock väldigt litet men ska man till kusten för att sola kan jag nog rekom att börja med besök på badet och skrubba bort allt dött skinn 😉

  • Tack för svar! Ja man fjällar inte om man börjar med hamam första dagen.

   Med vänliga hälsningar, Martin

   24 mar 2013 kl. 21:51 skrev Annorlunda Underbara :

   > >

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *