Oj vad det kacklas

Här hemma låter det, hela tiden.
Hundar, barn, ac:n, diskmaskinen, det sjungs, tjoas och bråkas….

Och främst så bråkar vi på svenska, men även engelska fula ord kan komma ur munnen.
Nu är väl tanken med att lära sig ett annat språk inte att man först ska fokusera på fula ord:-)

Stora tjejen går i svensk privatskola där svenska således är 1:a språk och spanska och engelska kommer på delad 2:a plats (eventuellt liiite mer engelska än spanska)

Lilla tjejen går på britisk privatskola och där är första språket givetvis engelska, 2:a språk; spanska, 3:dje språk alternativ, lillan körde på franska.
Och så svenska hemma.

Unknown-3

Unknown-2

Unknown-1

Unknown

Jag kan inte ett enda ord franska. Inte min man iheller..eller jo han kan nog den klassiska raggningsfrasen; auriez-vous baiser avec moi ce soir

För första gången möts vi av ett ämne där vi faktiskt inte kan hjälpa till och det känns märkligt, lite skrämmande också.

Hur har ni gjort hemma om ni stött på samma ”problem”?
Ska man låta barnet ta eget ansvar så pass mycket att man faktiskt inte kan hjälpa till, att man inte tar in läxhjälp/språkhjälp?

Jag känner mig lite förvirrad….

Kram Jess

annorlundaunderbara

0 Comments

  • Ah bra, hade glömt bort glosor.eu
   Där borde hon kunna titta och hitta lite hjälp, fast de läser enligt engelsk skolplan.
   Kram 🙂

 1. Jag läste franska i skolan och ingen av mina föräldrar kunde språket. Men de fanns till på något sätt ändå, kanske slår lite i gloshäftet eller vad som helst. Ibland kan de räcka långt.
  Men förstår att det är klurigt och ni har så många språk för era barn.

  Kram fredrika

 2. Oj det var många språk, vilken lyx för barnen. Kan ta lite längre för morsorna att lära sig.. Här lär jag mig bara finska.) Ilta!

  • Inte dåligt med finska iheller, ett språk som jag fått för mig är ruskigt svårt att lära sig. . .. Nog har du rätt, det tar längre tid för mig att lära mig, varje gång lillan sa nr 9 på franska (nöff) så vek vi oss dubbla av skratt….det är den enda siffran jag kan 🙂

 3. Här hemma i Wien, talar vi svenska, i skolan , talas det bara tyska. Barnen läser Engelska som jag kan bra, Latin som jag inte kan ett dugg, spanska , inte ett ord och franska, ok jag kan räkna. Jag har aldrig haft känslan att de har behövt min hjälp, utan kunnat fråga kompisar eller, som du också skriver ovan, tagit hjälp från Internet!
  Jag tycker det verkar som om barn som blir konfronterade med flera språk har en väl utvecklad förmåga att lära sig både ett tredje, fjärde och femte språk utan större problem. Lycka till!

  • Härligt att höra att det fungerar så bra för era barn. Jag har också hört att efter man lärt sig språk 2 och 3 så rullar det bara på med språk 4, 5 etc.
   Kram !

   Jess

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *