Lite svar från inlägget om blöjor

Tack snälla alla som tagit sig tid för att lämna kommentar till detta inlägget.

Kanske är det omställningen som ställer till det för hundarna, men de kissade inte de första veckorna.
Och när vi bodde i mindre hus…ja då kissade dem faktiskt inne där också. Favoriten var på ett träbord (suckar)
Därför vet jag inte om det kan bero på att de fått större yta..
Vi stängar alla dörrar till kontor/sovrum etc. Den yta de har tillgodo är iof stor då vi har öppen planlösning.
Det blir tvättstuga, kök, entré, 2 vardagsrum samt korridoren där uppe.

Här kan man springa runt, runt, runt eftersom dt är öppen planlösning

Här kan man springa runt, runt, runt eftersom dt är öppen planlösning

Idag såg jag att någon hade lyckats kissa igen,på kartongen (nej, ingen hund har tidigare kissat på den, den köptes ny).
Och när jag kollar blöjan så har snoppen trillat ut från bådas blöja….jag blir tokig.
Ska försöka hitta någon ”kalsong” att sätta över.

Några svar har jag fått på bloggens facebooksida, alla har inte facebook så jag tog mig friheten att skriva över deras svar här;

Hej Jess!
Jag tror att hundarna inte har hunnit att bo in sig och att huset kanske är lite stort för dem nu i början.
Vi har ganska stort hus och har haft lite problem när vi har haft valp/unghundar, de vet inte helt vid vilken utgång de skall markera vid när det är dags.
Begränsa deras utrymme till en del av huset till att börja med, när ni inte kan övervaka dem.
Är du säker på att ingen utomstående hund har kunnat markerat på kartongen eller på er nya matta?!
Det skall inte så mycket till förrän ens egen hanhund skall börja med olater.
Lycka till!

Hahaha ja detta var nog det roligaste o konstigaste du lagt ut
Tror att påverkan är stor med två hundar en får en dum idé nästa ska oxå
6-7 Tim är för länge för hanhundar. 4 Tim är lag
Nu är jag absolut ingen polis har själv vid något tillfälle min tik hemma 6 Tim utan problem och hade det varit problem vore faktiskt blöja ok. Jag tror absolut inte dom lider av blöja men det är dyrt o jobbigt
Ha dom ev i mindre utrymmen när ni ej är hemma nytt hus ev för stort revir för en utav hundarna sen påverkas båda
Hur som helst du skriver väldigt trevligt och du är en kul tjej hoppas vi ses någon gång
Och den där som har hunden på balkongen ja det är rent ut sagt för jävligt

Hej Jessica.
Vår hund kissar oxå inne. Jag tror det kan vara omställningen till det nya huset. Det är ju större vad jag förstår. Lite mycket för dem i början.. vår hund går upp på natten och ”valsar” runt kissar och dricker. Vi har honom i sängen för att han vågar inte hoppa ner själv.. ibland har vi blöja, fast inte alls som de du har. Mitt tips är att begränsa deras utrymme på natten och när ni inte är hemma.

Fortsättning lär ju följa. Jag hoppas för stunden att det bara är en liten djävulskap som de håller på med, att de slutar så snart som möjligt. I och med att de kissar ordentligt, inte bara småskvätter, så vill jag inte gärna stänga dem inne i ett rum med trägolv…..

Oh well, tur man älskar de små liven <3

Kram Jess
Ps: på bilden står där bara en liten ensam stol vid köksbordet. De nya är nybetsade och igår färgade jag stolstyget.
Kanske kommer upp en bild lite senare 😉

annorlundaunderbara

0 Comments

 1. Mitt tips är att ni helt enkelt inte lämnar hundarna ensamma förens de blivit vana vid sin nya miljö och om de missnöjes kissar för att ni är borta kanske det inte räcker att ni rastar hundarna innan ni lämnar dem? Utan min första spontana tanke är helt enkelt att de är understimulerade! Ett tips är att köpa en varsin kong classic, fylla upp med färskfoder och lägga in i frysen för att sedan ge de till hundarna en liten stund innan ni går, så de har något att göra när ni är borta. Eftersom de kissade inom hus innan flytten, skulle jag försöka se till att de är mer stimulerade inte bara rastade.

  Jag har hundar och blöja känns faktiskt galet extremt. Skulle faktiskt aldrig sätta på någon av mina hundar en blöja om det inte vore ett medicinskt problem. Får du inte bukt med problemet löser du inget med att hitta något som sitter tightare, utan ta hjälp, uteslut sjukdomar och träffa en hundinstruktör och börja arbeta bort problemet. Att stoppa ner det i en blöja är lika med att strunta i hundarnas välmående och bara fortsätta leva ditt liv utan en tanke på deras.

  Usch, vad hård jag låter! Men det här kan vara det sjukaste jag läst..

  • Det är ju inte bara när de är ensamma hemma som de kissar, de gör det även nattetid.
   Rastade blir dem tillräckligt men däremot stimulans, det ska jag prata med veterinären om.
   Vi har någon röd ”kon”liknande sak som man stoppar i godis i och sedan ska de snurra/knuffa på den tills godiset kommer ut.
   Kanske behöver de något mer liknande detta.

   Blöja på hund är betydligt mer vanligt än man tror, googla. Framför allt hos hanhundar.
   jag kom i kontakt med det första gången när hundarna var på hundhotell. Där har alla hanhundar blöja på sig inomhus.

   Tycker inte heller det är en långsiktig lösning för så fort blöjan åker av så kissar de säkert igen inomhus.
   Det gäller att ända beteende hos hundarna, ska prata med veterinären om detta också.

   Detta är inte det sjukaste jag läst/skrivit om. Det sjukaste ( eller mer sjukt) är att många i Spanien/medelhavsländerna inte tycker att små hundar behöver rastas alls. När jag hade en yorkshireterrier skrattade folket på gatan varje gång jag var ute och gick med honom. Det är sjukt, för de små hundarna här nere behandlas ofta ( inte av alla) som katter, dvs innedjur som går i låda.

   //Jess

 2. Hej !
  Min hane som nu är 3 år var helt omöjlig att få rumsren och tro mig jag /vi gjorde allt som var i vår makt . När han var ett år kastrerade vi honom och sedan var problemet ur världen . Vet inte om dina små killar har kulorna kvar 😉 .
  Annars är det som många andra skriver att begränsa utrymmet för dom som gäller .
  Förstår din frustration för hur trevligt är det med pink lite varstans och speciellt i nytt fint hus .
  Lycka till
  Kram A

 3. Oj, haha, ja, vad ska jag skriva? Har aldrig sett en hund med blöja, men eftersom att de produceras så är du ju inte ensam att använda dem. Är dem gjorde för hundar`?

  Viktigaste är ju att ni får bukt med problemet och om det innebär att dem måste ha blöja under tiden så går väl inte världen under för det!

  Kram
  Stoffe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *