LYD UNDER LAGENS LÅNGA ARM

God morgon vänner,

Äntligen fredag. Vi rivstartar inte här nere utan tar en lugn förmiddag.

Barnen ska iväg med bussen, mannen smiter nog och tränar och jag sitter här med världens träningsvärk och dyker snart ner i studieböckerna.

Tänkte berätta lite om en ny spansk lag som trätt i kraft. Ger er ett utdrag;

”I ett utkast till en ny lag som just godkänts av Spaniens parlament slås bland annat fast att alla barn har en laglig skyldighet att visa respekt för sina föräldrar och sina syskon, och att hjälpa till att ta ansvar för skötseln av hemmet genom att utföra hushållsarbete, oberoende av barnets ålder och kön.

Barn måste också ”respektera lärares auktoritet”, vårda offentlig egendom och ”uppvisa en positiv inställning i skolan, enligt lagförslaget.”

images-1

Då ska vi se vad vi tycker om detta… Bra anser jag, absolut ska man respektera inte bara föräldrar, syskon och lärare utan även andra medmänniskor, tycker jag. Och att lära sig ta ansvar är också en viktig del att ta med sig i livet.

Dock så undrar jag bara hur detta ska gå att genomföra. Det står ingenting om trotsiga barn som inte alls tänker följa nya lagen, det står ingenting om passiva föräldrar iheller.

Unknown

Sunt förnuft bör råda tycker jag och egentligen är det ju sorgligt att det behövs lagstiftas något som borde vara en självklarhet.

Vad tror du ?Bara för det är en lag, följs den då automatiskt ? Kommer alla barn automatiskt att studsa upp och börja duka av, ta ut soporna, ha städade rum?

Det ska bli intressant att följa….

Kram jess

Ps: Ni glömmer väl inte att titta in hos mina vänner. Någon visar en gåva, någon ger boktips på nyutgiven receptbok, en annan plankar in till tunnelbanan , en visar sin nya tavla och en inreder barnrum..Full rulle med andra ord hos tjejerna på STYLE DE VIE.

annorlundaunderbara

5 Comments

 1. Säkert bra men HUR ska det funka och VEM ska kontrollera det)) 😉 😉
  Personligen tror jag på att få ta ansvar hemma tidigt och kräva en del av barnen (om det nu går;))
  Hoppas du har en fin dag nere hos dig i värmen! ♥

  KRAM!
  A

 2. Jaa, låter ju väldigt bra, men klart så länge folk parkerar i de spanska rondellerna, så blir det nog inte någon
  större genomslag på den här lagen heller…………. ska ju bara……………… 😉

  • Hahahaha, du är väl en tokstolle. Jag bara typ snabbstannar ibland ,,,,,;-)
   Kram min vän

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *