TRAVEL OF THE WEEK

För Er som tänkt ta en tur till Spanien och Costa del Sol så fortsätter jag ge lite tips.

Idag har vi kommit till Torremolinos. Ett ställe som jag besökte för första gångs sommaren mellan 7:an och 8:an med moster, morbror och kusin P. Då beslöt jag mig för att någon gång i livet så skulle jag bo i Spanien.

images-1

 

 

 

 

 

Det var också här jag drack min första starköl:-) Hehe.

20140523_185915För att ta sig till Torremolinos så flyger man till Malaga, därefter tar det 10 minuter med taxi.

För länge sedan var Torremolinos en fattig fiskeby, detta ändrades på 60-talet då turisterna hittade hit och än i dag är Torremolinos en välbesökt turistort. Främst av skandinaver, tyskar och engelskmän.

20140523_202136 20140523_184848

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Långa sandstränder, smala gränder, gamla stan, mycket restauranger och klassiska ”turistbutiker”. Det är inte direkt handikappvänligt om man ska ta sig ner från Calle San Miguel  till standen då det bara är trappor, hela långa vägen.

färskpressad apelsinjuice

färskpressad apelsinjuice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett par bra skor kan vara att rekommendera!

Jag hade nog inte lagt en hel veckas semester med bas i Torremolinos, däremot hade jag gärna gjort ett besök för att strosa lite i de gamla kvarteren. Det finns mycket mysigt att se;-)

20140523_184944

 

 

Små lustigheter; Om din fru är kärleksfull är det för hon vill ha något…:-)

Små lustigheter; Om din fru är kärleksfull är det för hon vill ha något…:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns givetvis mycket mer i Torremolinos att se och uppleva än just bara själva stadskärnan eller stranden. Krokodilparken, där man får hålla i levande små krokodiler, vattenland med diverse kuligheter, lokala marknader med mera.

Detta var fredagens resetips från mig, vi får väl se vart vi hamnar nästa fredag;-)

Kram Jess

 

annorlundaunderbara

10 Comments

 1. Men herregud är ståndet med den stora apelsinen kvar???!!! Oj vad jag har sprungit upp och ner för dessa trappor, men det är verkligen mysigt, så jag håller med dig om att det är helt klart värt ett besök. Jätte fina bilder. Kramar

  • Haha, jaaa du, dessa trappor. Första gången jag var här var jag 13 år. När jag var 23 år var jag här med väninnor. När jag var 33 år var jag här med Casandra. Har ätit på samma ställe (restaurangägarna varierar dock) alla gångerna. Just nu är det nedlagt men de hinner kanske öppna innan jag fyller 43 🙂 Kramiz

 2. Jätteroligt att du ger resetips! Fortsätt gärna med det.
  Jag gillar Spanien och det börjar verkligen bli dags att åka dit igen.
  För mååånga år sedan när jag precis tagit studenten, åkte jag och en kompis ner till Benidorm och bodde där i tre månader.
  Jag lärde mig språket och t o m drömde på spanska 🙂
  Det var en underbar tid! Vi levde på melon, persikor, joghurt och nybakade bakverk från ett närliggande bageri.
  Å vad jag saknar allt gott som fanns!

  Här i Sverige har jag precis upptäckt ”Filipinos” som är kakor från Spanien.
  Ser ut som små minimunkar doppade i choklad.
  Känner du till dom?
  Jag har blivit helt galen i dom 🙂

  http://chocochock.se
  ”50 nyanser av choklad”

  • Filipinos, totalt livsfarliga. Favoriten är de i mörk choklad, finns ju även i vit men de tycker jag inte lika mycket om. Tack för du uppskattar restipsen . Har tidigare skrivit om Nerja och Malaga:-) Blir nytt inlägg om restips nästa fredag. Benidorm, där har jag aldrig varit. Finns så mycket fint att se och uppleva i Spanien. Kram Jess

 3. Åh, lyckliga du tänker jag när jag ser vart du befinner dig. Jag brukar hålla till i Estepona, ett stenkast från där du är.

  Ha det bäst!

  • visst är här underbart, blir det en tripp neråt under sommarmånaderna?
   Kram Jess

 4. Hej !!
  Nu måste få säga det….Tack för en superfin o trevlig blogg!!
  Jag har läst den ganska länge nu men aldrig kommenterat förut.
  Jag o min familj brukar vara ngn månad varje sommar i Fuengirola ( blir 9:de sommaren i år)och det är så himla roligt att följa din blogg o få lite tips om vad man kan hitta på o göra när man är där. Gillar alla fina bilder som du lägger upp! Ha det riktigt skönt o än en gång TACK för alla fina tips.
  Mvh
  Sarah

  • Hej Sarah, tusen tack för dina vänliga ord, de värmer verkligen. Idag ösregnar det här nere och åskan slår över Marbella. Behövs dock lite regn så vi kör en myssöndag inomhus. kram Jess

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *