TRAVEL OF THE WEEK

God morgon vänner,

fredag = Travel of the week.

Idag tänkte jag ta med er på en liten gömd pärla; Zoo de Castellar (facebooksida).

Detta är ett Zoo utöver det vanliga. Det påbörjades 1998 men slog inte upp dörrarna förrän 2002. Det har spridit sig från besökare till besökare och ingen marknadsföring har behövts göras. Det får inga bidrag av staten för att kunna gå runt. Vi hittade stället via Lillans klass, de gjorde besök en dag och vi passade på att följa med.

images-2

 

 

 

 

 

Tog ungefär 1 h 20 minuter att köra från Fuengirola.

Vad är då så speciellt med detta zoo;et?  Dessa djur som finns här har alla blivit omhändertagna. Antingen från cirkusar som inte sköt om dem, de kan ha fastnat i tullen, de kan ha ägts av privatpersoner ( olagligt) eller bara blivit dumpade. Detta är deras 2:a chans.

Och de trivs. Deras tigermamma fick unge för 5 månader sedan och lejonhonan har också fått barn. Det hade inte hänt i fångskap om de inte trivts. Just nu sitter tigerungen precis vid entrén, kedjad. Det känns lite så där men de har förklarat att han gör det bara dagtid och i ca 1 månad till. Sedan är han för stor för att ha ute. För han reagerar och agerar som en tigerunge ska göra; full attack;-) Jag höll givetvis på att göra storartad entré genom att svänga direkt till vänster när jag kom in, kissig (bråttom) och såg inte tigerungen…..Som tur var stod en skötare precis bredvid och fick skuffat undan mig innan jag trampade den på svansen..

IMG_0497 IMG_0565 IMG_0452 IMG_0457

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inträdet är 12 Euro för vuxna och 8 Euro för barn. Sedan finns det små foderpåsar att köpa för 1 Euro. Övrigt som finns; glass, dricka etc är nästan till självkostnadspriser.

IMG_0522 IMG_0534 IMG_0477

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skolklassen fick guidad visning och de fick hålla och klappa hur många djur som helst. Lillan älskade ormarna som hon fick hålla. Tyvärr har jag inte fått de bilderna än men hon lyser av glädje:-)

Andra hade ju förtroliga samtal samt blev ganska flitigt uppvaktade;

20140530_110417 IMG_0463

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag kör hellre hit fler gånger och stödjer detta stället än åker till något annat Zoo, där de tryckt in djur för ”nöjes skull”, där de ska fotografera dig i ingången med en plastapa och sedan försöka tvinga dig att köpa bilderna innan du går därifrån. Här finns ingen shop alls som säljer muggar, gosedjur, block etc. Detta är, rätt och slätt, en liten oas. Både för vuxna, barn och djur.

Kram Jess

Ps. Alla bilder är mina och får lånas om källa anges.

Edit; Priserna 2015 är 15 € inträde för vuxen 10 € inträde för barn

annorlundaunderbara

4 Comments

  1. Roligt med tips! Har du varit på Selwon i Estepona? Jättestor park där djuren också är ”räddade”.

    • Hej, nej den har vi inte hunnit med än. Ska ha det i åtanke:-)
      Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *