BEHÖVER HUNDEN KALK??

Hej vänner,

Har ni husdjur? Vissa behöver kalktillägg.

Och hur vet man när det är dags att ge det????

När det ser ut så här på morgonen;

 

20140702_201819

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är inte första tuggan Bolt tar på väggarna, någon hörna har fått tagit stryk förr.

Kokt kyckling och kalk, sen låter han kanske väggarna vara ifred?

Kram Jess

 

annorlundaunderbara

5 Comments

 1. Hej där nere i söder…

  Äm… innan Du börjar laborera med diverse mineraler och vitaminer bör Du nog tag kontakt med någon veterinär som kan ta ett blodprov och kolla upp om den lilla fyrbenta gnagaren har någon vitamin/mineralbrist. OM han/hon inte har någon brist utan är fullt frisk brukar detta gnagande tyda på UUUUUUTTRÅKAD eller att det kliar i tänderna. Köp ett gnagben åt vovven… Om det är så att hunden är uttråkad eller understimulerad så börja med att tömma den rackaren fysiskt på energi. En snabb promenad där hunden ska gå ”fot” i koppel. Då får den både jobba med kropp och huvud.
  Att promenera med hunden ska göras varje dag… oavsett ras. Lägg ett spår så hunden får träna med nosen och hjärnan… jag lovar… den har inte ork att gnaga sedan.

  Lycka till

  //Britt

  • Hej Britt, vi har kollat detta tidigare hos veterinären och har fått rådet att ge honom kalk i några dagar. Rastning pågår för fullt för han är lite rastlös till och från på nätterna. Det går i omgångar liksom. Oftast sover han hur bra som helst. Tror det är en kombination.
   Kram Jess

   • Så bra… eller … det är inte bra att han inte sover… men det är bra att Ni kollat upp.
    När mina (numera bara en) hundar sover dåligt på nätterna, brukar det tyda på att de behöver mer stimulans på dagen. Rasen vi har kan Du aldrig trötta ut fysiskt… de är som ”tuffande maskiner”, men däremot mentalt kan vi trötta dem. Låta dem tänka… typ spåra, eller hitta gömda saker, eller att jag tränar lydnad med dem… jag lovar… de sover två dygn efter ett sådant mentalpass.
    Prova en kombination med kalk, motion och mental träning. Sover den lilla skönheten inte då… då vet jag inte.

    Upps… glömde… SÅ HIMLA SÖTA är de inte när de är med i poolen. 🙂

    • Jamen nu är jag igång igen…
     Om det sker på natten, kan det vara så att det är en liten ”nattjobbare”. En vovve som ser att hans/hennes flock sover och då ska han/hon vakta och har svårt att sova. Händer det sedan inget under natten, utan att allt är lugnt, då gäller det att hålla sig vaken… och då kan man gnaga på väggar och annat som behöver piffas till.
     Prova med att begränsa utrymmet, en hund vaktar på den yta den har att röra sig på.
     Så där ja… nu var det nog allt.

     *KRAM*

     • Aha det har jag aldrig hört talas om. Får se om vi kanske kan stänga dörren till vårt sovrum , om han känner sig tryggare då. För det är alltid bara han som är vakten, den andra sover som en stock! Tack för alla tips och råd
      Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *