GAPA STORT DIN KAMEL

Hola amigos,

Idag har jag hunnit en del, pilates, bilen på service igen, lunch med vän & familj och….tandläkaren. Det där sista är ju min fasa, min akillespunkt , min fobi.

Jag och tandläkare går inte alls ihop. Ja, inte tandläkaren i sig utan själva yrket då. Jag är livrädd. Tyvärr har jag också fått kasst ph-värde på saliven vilken har inneburit att jag lagat hur många hål som helst. Jag borde kanske vant mig, men icke.

Att jag sedan är livrädd för sprutor gör ju inte heller saken bättre…

Trodde jag hade hål i en kindtand men det var en gammal lagning som spruckit. 2 bedövningssprutor, både på insidan (under tungan liksom) och i kinden. Trots detta ( jag sluddrade och kunde inte känna varken tungan, kinden eller läppen) så var där någon liten jäkla nerv som skulle göra sig hörd=känd…det var inte alls skönt.

Tandläkaren Catharina och sköterskan Jessica hade full koll på mig.

Jag förvarnade och sa att de skulle inte bry sig om att jag slutade andas, för jag är jätteduktig på att hålla andan. Skorna flög av, benen flög upp i stolen, ut på sidorna, hit och dit.

Såg nog ut ungefär som Bambi på hal is;

images-2

 

 

 

 

 

Men, jag överlevde givetvis och de på Clinica Dental Noruega i Fuengirola var duktiga som vanligt.

När jag träffade upp familjen igen hade de jättekul åt mitt sneda drag…halva läppen såg inte ut som den brukar göra. Så här såg jag ut (enligt min man);

kamel2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och Lillan satt och skrattade åt min läpp och pekade …tyckte det såg helfestligt ut . Men det var bara det att läppen hon satt och pekade på var min egna , obedövade, del……..

Så här snygg såg jag ut;

IMG_20140708_154315Oh well, nu är det gjort för denna gången. Tandsten behövdes inte rensas, allt såg bra ut för övrigt. Nu kliar hakan och läppen, bedövningen börjar släppa och jag kan snart dricka utan att spilla ner mig……

Vad tycker du om tandläkaren? Kör du med eller utan bedövning??

Jag hade helt velat ha något jäkligt starkt, typ söv mig och väck mig när ni är klara……

Kram Jess/Kamelen

annorlundaunderbara

15 Comments

 1. Hej Jess! Jag är faktiskt inte ett dugg orolig när jag går till tandläkaren/tandhygienisten. Har gått till samma tjejer sen -91, på fin och trendig mottagning med kristallkronor i taket och mitt i Sthlm. Känns inte som att man kommer till en tandläkarmottagning! Vi känner varandra så klart och det pratas om familj och resor man gjort sen sist vi sågs. Som tur är så är det sällan nåt mer än tandsten som åtgärdas. Men man går ju alltid därifrån med mindre plånbok men med ren mun! Men det här med tandläkarbesök är ju så olika! Alltid skönt när det är över!

  Kram Biggan

  • Jag hade också samma tandläkare i fleeera år när jag bodde i Sverige och det var samma sak där; semesterresor, julklappar, familj, hälsa etc. Nu har jag hittat en tandläkare här nere som förstår sig på mig, haha, och det ska nog gå bra. Skönt att få det gjort i allafall, jag drar inte ut på det för jag vet att det bara blir värre.
   kram Jess

 2. Jag lider med de som går till tandläkaren. Kanske därför jag dragit ut på min sista rotfyllning i 8 månader. Expert på att avboka dagen innan. Fegis? Javisst!!

  Kram
  Stoffe

  • Åh , jag förstår dig..känslan….av att inte alls vilja gå dit, att nästan hellre få maginfluensa och kräkssjukan samtidigt. Men, jag går dit i allafall, så duktig är jag. Och det kan du också vara, det looooovar jag!
   Kram Jess

  • Hehe, tackar som frågar, idag är det prima;-) Har precis lagt tänderna i ett glas med vatten..Kram J

 3. Tur att inte Lillan såg min fladdrande läpp
  I går då. Jag får väl vänta på mellandagsrean
  hos käftis innan jag går dit.

  • Haha, ja du, rea på tänder är väl att föredra:-)
   kram

 4. Haaaa säger som Helen!;D;D Du kan konsten att beskriva det bra!!=)
  Gillar absolut inte tandläkaren heller, tycker det är hemskt!

  Krya 😉 ♥
  Kram
  A

  • Men jag går dit i allafall, även om jag mår pyton och helst vill kräkas….

   Kram J

 5. Tips: Drick med sugrör när du är bedövad. Funkar jättebra!

  • Tack för tipset, det var precis vad jag fick göra…för jag drack sidleds med munnen…och det gick ju inte så bra.
   Kram J

 6. Usch å fy, håller med – ge mig all bedövning som finns, å gärna lite till 🙂 som sagt, dom får gärna söva ner mig först oxå.
  Har haft många hål i tänderna under årens lopp och dragit mig alltför länge för att gå till käftis när det skulle behövts :/ dumt inser man ju först efteråt. Men nu har jag äntligen hittat en tandläkare som jag känner mig fullständigt lugn med, dessutom kan man få en liten ”drink” före behandlingen så man blir relaxad, passar mig utmärkt! (man får inte köra bil efteråt, för man blir lite susig i luvan, men funkar de gör de)
  Ha en underbar sommar, de ska jag ha, första semesterdan i morrn, å sen ledigt 4 veckor framåt.
  Kram från Anna / Östersund

  • Åh det där med liten susig drink, det hade jag också velat ha. Fick något sådant när jag skulle operera ögonen men det hjälpte inte..fick ta en sup till sedan lullade det till sig;-)
   Ha en härlig semester.
   Kram Jess

   • Tack! De ska jag ha 😉 just nu spöregnar det, men efter ett par veckor med sommarvärme, så är det välbehövligt. Dessutom är det ju helt lagligt att sitta inne å läsa en bra bok då 🙂
    //Anna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *