JAG HÖR PAPPAS RÖST….

Hola amigos,

Oj vad dagarna går i ett. Vi har hunnit med hur mycket som helst, bland annat att fira lilla sessan Moa i förväg. 5 hela år blir hon, stor tjej.

Och jag beställde tårtorna nerifrån Spanien. När jag var hungrig…….Och det är där jag hör pappas röst; – Jessica, gå aldrig och handla när du är hungrig…..Och jag var hungrig när jag beställde tårtor för över 700 kronor…för Spanien i all ära men bakverken är katastrof!!

Detta provade jag och Lillan härom dagen, Benalmadenas Festivalbakelse.

20140809_191349

Den rekommenderas att ätas tillsammans med skinka…….Vi åt den rakt upp och ner och njae…ingen höjdare alltså.

Därför blev det lite beslutsångest när jag bokade tårtorna till kalaset;

20140814_171022 20140814_171017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blev Budapestlängd med jordgubbar , prinsesstårta, blå liten till Emil (som vi firade i efterskott) och den rosa till Moa (som firades i förskott).

Tyvärr tänker jag inte skriva vart jag beställde dem då de inte alls motsvarade våra förväntningar. Svärmors Budapest är i särklass den bästa !

Men, vi åt och delade ut presenter. Fyller man 5 år ska man givetvis ha en egen sminkväska;

20140814_173102

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och sen har man tur att Linnéa var hemma och kunde hjälpa till att sminka;

20140814_173605

 

 

 

 

 

 

 

 

20140814_174911 20140814_174918_6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Syrran blev väl inte så där jätteimponerad över mitt val av present, haha. Men det var inga problem att få Moa att tvätta av sig ,jag sa helt enkelt bara att det kliar om vi inte tar bort det.

Konstaterar att tur vi ätit så mycket soppa i Spanien för wow vad jag saknar allt i matväg ifrån Sverige;-)

Vilken är din favorittårta??

Kram Jess

annorlundaunderbara

13 Comments

 1. Hej!!
  Vad kul det var att träffa Linnea igår. Tjejerna har haft det roligt ihop. Har nog saknat varandra 🙁 . Du kunde ju beställt tårta av mig ju 🙂 ha det bra!!

  • Jaa, jag borde verkligen ha beställt tårta av dig!! Dessa vart ingen höjdare.
   Linnéa är lyrisk, hon har så kul med både J & E.
   Kram

 2. Hej Jess! Budapeststubbe är väldans gott, men då ska den vara gjord i Sverige med svensk grädde! Det är makens favvo men när vi åt den i Budapest så var det stor besvikelse! Min favorit är Schwartswards tårta (stavas det så?) eller Prinsesstårta, goda båda! Men grädden i Spanien är inte lika god som i Sverige! Det är ju den man är van vid! Men man kanske vänjer sig? Gott är också jordgubbstårta!

  Ha det gott och bra!

  Kram Biggan

  • Håller med dig, min favorit är Schwartzwald. Supergod
   Njae, grädden är inte lika god i Spanien som Sverige.
   Kram J

 3. Haha, min pappa sa alltid likadant till mig, ”gå aldrig å handla när du e hungrig, för du får alltid med dig en massa onödigt som du får slänga sen”
  Min favorittårta alla kategorier är Jamaicatårta, mums! Sen finns det ett konditori här i Östersund som gör en violtårta som är så gudomligt läcker så man dör när man äter den 🙂
  Ha en bra lördag å helg!
  Kram från Anna.

  • Jamaicatårta, är det med exotiska frukter då ? Rom? Och Violtårta, jag älskar Viol. Så den hade jag nog tyckt om.
   Ha en härlig lördag
   Kram J

   • Haha, de skulle nog va en höjdare med rom i 🙂 Nä men jag sökte på jamaicatårta å fick fram följande (som den görs i original här i Östersund) sockerkaksbotten, vaniljkräm, pistagegrädde, bananer, mandelbiskvier och marsipan. Låter sliskigt, men den är inte så söt tycker jag – snarare syrlig 🙂 Gillar den skarpt iaf.
    Kolla in på deras hemsida å dregla lite 😉 där finns även violtårtan med : http://wedemarks.se/sortiment/tartor/
    Ha de bäst!
    Kram Anna.

 4. Jag jobbbade på konditori i Sverig o är nog lite kräsen. Budapest mmm. Prinsesstårta det gör jag själv med beställt lock från Sverige. Grädden i Grekland smakar som den svenska så vill jag ha goda tårtor gör jag själv. Köpta tårtor här är tunga, bastanta, söta, sliskiga med tjocka lager av olika ”krämer”. Själva tårtbotten märks inte alls, den försvinner i all kräm.

  • Håller med dig, de spanska bakverken har oftast så mycket grädde eller en typ av vaniljkräm att man inte smakar annat än det.
   En vanlig marängsuiss funkar för mig;-)
   Kram Jess

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *