TRAVEL OF THE WEEK- hur reser du ?

Hola amigos,

fredag igen, jisses vad tiden springer iväg. Sista sommarlovsveckan för på måndag börjar allvaret med både tandläkare för tjejerna kl 8.00 och sedan skolstart kl 9.00.

Travel of the Week, har funderat lite och jag undrar hur är du ? 

Om du ska ut och resa, hur långt i förväg packar du ? 

Lägger du fram allt och går och titta, vänder, vrider, lägger till , drar ifrån?

Eller har du en lista kanske som du följer till punkt och prickar?

Unknown

 

 

 

 

 

Tidigare var jag en listmänniska, jag skrev listan 2-3 veckor innan vi skulle iväg. La fram allting på matbordet och drog sällan ifrån…snarare la till…på tok för mycket. Sedan har jag jobbat lite med mitt ”kontrollbehov” och nu blir dt snarare så att jag packar kvällen innan och glömmer hälften…åh well. I-landsproblem, det mesta går att köpa nytt.

Hur gör du sedan med resväska?

Vi har 2 bra resväskor ( de var bra tills för 2 år sedan ska jag väl säga). Vi fick dem för ungefär 10 år sedan av svärföräldrarna. Har fungerat hur bra som helst. De är i hårdplast och väger inte så mycket, lås och rullhjul.  Men , de är inne på sista versen.

images

 

 

 

 

Snål som jag är så har jag handlat 2 nya hos ”kinesen” i tyg. Jodå…man får vad man betalar för. Den ena är så felgjord att den tippar framåt och trillar hela tiden. Hjulens placering är inte i centrum utan ute på ena kanten, vilket givetvis gör att vikten blir ojämn och väskan trillar. Grymt frustrerande.  Och på den andra har hjulen slutat fungera…..

img_bright-lite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eftersom vi reser en del tänkte jag införskaffa bra resväskor. Men GUUUUUD så dyrt.

4-5000 kronor för en resväska ? Där är jag snål, alldeles för snål. Finns inte på kartan att jag betalar så mycket för en ”sketen” resväska.

Hur reser du ? Med bra, hård, lättviktig resväska? Tygväska? Bag? Några tips att ge??

Jag kan inte många märken vad gäller resväskor, känner till Samsonite. Kan du fler ?

Är jag dum som snålar på något som kanske är av bra kvalitet och håller i flera år?

Erkänn att det svider att köpa 3 nya resväskor…..

Hoppas du får en trevlig fredag och du har lite tips att dela med dig av.

Kram Jess

annorlundaunderbara

12 Comments

 1. Haha, nu kom jag på vad jag o mannen packade i när vi åkte till Rom på bröllopsresa – en lånad bag, i princip stor som en hockeytrunk.. Jaja, alla sätt är bra utan de dåliga

  • Haha, exakt. Bättre så än en resväska som spricker och allt trillar ut på bandet;-)
   Kram J

 2. Jag tänker alltid att jag ska börja packa i tid…..men det slutar nästan alltid med att jag packar till långt in på natten kvällen (natten) innan jag ska åka! 🙂
  Kram!

 3. Hej! Jag gjorde listor förr, men nu efter så många resor så kör jag lite ”free packing”. Det blir oftast bra, men lyckas för det mesta ta med mig för mycket. Försöker ta med mig kläder som går att kombinera. Jag måste ju än så länge även packa killarnas kläder.
  När det gäller väskor så satsade vi på kvalitet efter väskor som sprack, låset gick sönder etc.
  Vi har både hårda och mjuka väskor. De hårda används mest till långresorna. Då plastar vi även in dem.
  Hoppas du njuter av helgen. Puh på måndag börjas det.
  Kram

  • Ja plasta in kan man ju oftast göra på flygplatserna, det är sant.
   På måndag, och vi börjar ännu tidigare för vi ska vara hos tandläkare kl 9.00
   Kanske ses vi om ni kommer på öppna huset imorgon? Kramiz

 4. Är också en ”snål” jäkel som inte gärna spenderar för mycket pengar på resväskor… visst, kvalite kostar men…
  Min senaste köpte jag för några hundra på Dollarstore tror jag det var (kan ha varit Clas Ohlson också). En i lila (favoritfärgen!) hårdplast. Den var tålig och bra och rymde mina och sonens kläder för en veckas semester. Hade nät i ”lockdelen” som stängdes med dragkedja – perfekt för att separera våra kläder åt så det var bättre ordning och vi hittade våra resp kläder bra. Dock har jag blivit av med den…tog med mig fel nyckel till förrådet när den skulle tillbaka dit efter en resa för ett par veckor sen och jag iddes inte gå och hämta rätt nyckel. Tänkte att jag lämnar den utanför ”båset” tills nästa dag… men jag glömde bort det hela och för ett par dagar sen när jag skulle ner dit för att hämta en grej så såg jag inte väskan i båset och undrade var sjutton den var. Då kom jag på….jävlars! Hyresvärden (en kommunal sådan) tar med ojämna mellanrum bort sånt de hittar i gångarna i källaren och man får tillbaka dem mot den kostnad bortforslandet medfört. Så nu är jag i valet och kvalet om jag ska ringa dem eller ej….tänk om det kostar mer än vad väskan är värd liksom?…
  Kan ju också varit nån klåfingrig jäkel som tagit väskan men det vore himla modigt gjort i sånna fall…lätt hänt att hen blir avslöjad…då det i sånna fall uppenbart är någon på gården som tagit den.

  • Ah…attans…..du skulle ju ha fått veta priset innan du avslöjade dig;-)
   För har man hittat en bra resväska vill man ju ha en kvar…
   kram Jess

 5. God morgon Jess!
  När vi var i Florida i somras införskaffade vi nya väskor – en stor Adidasbag med hjul på – funkar fint för sönernas kläder och grejor. Till mig köpte jag en Tommy Hillfiger resväska med fyra hjul, du vet en sådan där som man skjuter framför sig istället för drar. Båda två är riktigt bra – Adidasväskan kostade 110 dollar och Tommy H väskan 130 dollar. För 2 år sedan köpte vi en likadan fyrhjulsresväska på Rusta som har varit toppenbra och den kostade 999kr. I min prisklass liksom – vet ju aldrig när man vill byta igen. Lycka till! Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/08/30/att-angra-sig-mitt-i/

  • Ja exakt så kan jag också tänka mig, att lägga runt en 1000 kr/väska eller så. Jag får väl ge mig ut på jakt….Innan det blir mina trosor som kommer på bandet i ankomsthallen…
   Kram J

 6. Jag är väldigt organiserad och börjar alltid packa i god tid innan resan. Jag gillar att lägga ut alla kläder på sängen så man ser vad som passar ihop så man kan använda samma plagg vid olika tillfällen, det sparar plats!
  Resväskor har vi faktiskt satsat på kvalité, och köpt 2 uppsättningar med handbagage och superstora resväskor från Samsonite.
  Och var sitt set till barnen men från märket Titan. Båda märkena är i lättviktsmaterial och väger knappt något. Vi är supernöjda.

  • Jag tror jag får köra på din linje vad gäller resväskor, köpa rejäla så de håller några år.
   Brukar också lägga fram , tidigare, men nu bara slänger jag ner…….Att åka till Malaysia utan bikini var väl inte mitt bästa drag;-) Kram Jess

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *