DU KAN KALLA MIG FILIPPA, GYNNING, MICKAN…..

Hola amigos,

Tänkte prata lite om smeknamn. Jag har aldrig haft ett smeknamn som yngre. Jessica har alltid varit Jessica. I vuxen ålder sa en del Jessie och nu har det blivit Jess.

Ibland blir det även Lundborg, mitt flicknam…det roliga är att den enda som använder det namnet är faktiskt min man..Han som gett mig nytt efternamn;-)

Han kallar mig även för Mickan. För 2 jular sedan fick jag en julklapp med texten; Till Mickan från Fredde. Jodå….inga tvekan där när tomten delade ut julklappen:-)

images-1

 

 

 

 

Unknown

 

 

 

 

 

Visst gäller det att bjuda på sig själv med ett skratt!

Därtill brukar jag kallas Gynning. Det är när det blir lite tokigt. Eller när jag shoppar för mycket. Då skyllar jag oftast på Gynning. Det namnet kom upp innan hon blev etablerad konstnär. När hon var en impulsiv , skränig skånska;-)

images-2

 

 

 

 

Sedan kallar han mig gärna för Filippa. Det är nu ni alla ska gå in och säga att; neeej, det finns ju inga likheter alls….Ni som känner mig……dementera nu !

Annars får han vatten på sin kvarn;-)

Filippa som i …Filippa Bark.  Mannen menar inte utseendemässigt utan till sättet. Denna förvirring i tal, tokroligt på ett nördigt sätt. Är det jag ???? images

 

 

 

 

 

Kolla klippet och avgör själv.

Har du några smeknamn ? Något som hör ihop med ditt namn eller något hittepå…som Mickan och Filippa?  En vacker dag ska jag nog rabbla upp alla min mans smeknamn, hehe.

Nu ska jag fortsätta kolla på Filippas klipp på YouTube. Hon är kul;-)

Kram J

 

annorlundaunderbara

4 Comments

 1. Här har det alltid varit Madde, när jag var liten sa jag alltid att jag hette Madde, men när mamma blir arg så kallar hon mig Madelen ( vilket hon fortfarande gör när hon är sur 😉
  Mannen min kallar mig för Heffis, efter Heffaklumpen i Nalle Puh och även Fladd…vet inte riktigt vart han har fått det ifrån. Han kallar även våra döttrar för småheffisarna.

  På jobbet har det varit Madicken, ingen aning varför om jag ska vara helt ärlig, Men en kollega började med det och sen satt det i ett bra tag….men som sagt, kärt barn har ju många namn.

  Själv kallar jag oftast mina barn för P och B, går fortare än Patricia och Bianca 😉 annars blir Patricia kallad för Cia av sina vänner och Bianca för Bianca babe av släkt och vänner.

  Kram

  • Haha, oj många namn;-)
   Förstår förkortningarna på barnen, jag brukar banne mig ”glömma” bort vad barnen heter, kalla dem vid fel namn etc. .
   Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *