NÄR STENARNA FALLER FRÅN HJÄRTAT (och axlarna)

Hola amigos,

Hoppas ni alla har det riktigt bra, snart helg igen;-)

Men då måste jag ändå ställa klockan för när det bara är vi 3 tjejer här i familjen ( och 2 malteser) så vaknar vi inte riktigt i rimlig tid. Förra lördagen fick jag ju sova och vaknade nästan halv två… Nu kommer dock mannen under helgen och mamma är ju här så det blir väl full rulle:-)

Hur som haver. Vi har att fira så korka upp bubblet;-)

IMG_1870

Vi har sålt vårt hus i Torreblanca, allt är klart, nycklar/kontrakt/betalning etc. Och där föll en stooor sten från mitt hjärta. Det har tyngt en hel del och gett mig negativ energi. Affären var inte den bästa men det spelar faktiskt ingen roll, det är lättnaden som är viktig. Det känns riktigt skönt nu faktiskt;-)

Sedan kan vi korka upp igen för detta meddelandet fick jag efter min senast inskickade redovisning;

”Jag har nu rättat dina inlämnade kompletteringar. Det är mycket bra gjort! Vilket betyder att du nu är godkänd som Hälsoinformatör!
Grattis!”
Yes, yes, jag är i mål. Och det är också riktigt skönt.

Tro inte att jag är sysslolös, oh no. Här drar vi igång med spännande projekt, nya som gamla. Det väntar även en mässa i November och innan dess ska jag förhoppningsvis ha hunnit operera näsan och läka ordentligt. Men mer om det i ett annat inlägg:-)

Ha en härlig dag vänner.

Kram Jess

Ps; Om du undrar vad en Hälsoinformatör gör så kommer här lite info från kurssidan;

Hälsoinformatör – med inriktning mot barn och ungdomar

Både föräldrar och de yrkesgrupper som arbetar ut mot barn och ungdomar är idag medvetna om betydelsen av att jobba förebyggande med friskvård och hälsa. För att förebygga övervikt och för att barnen ska utveckla en sund livsstil är det viktigt att aktivt arbeta med livsstilsfrågor mot berörda grupper.

Hälsoinformatörens roll

En hälsoinformatörs roll är att peppa, motivera och inspirera vuxna, föräldrar, barn och ungdomar om en sund livsstil och vad det innebär för hälsan. Du är en viktig aktör i friskvården och ska bidra till att öka hälsomedvetandet hos andra. Du ska också, på ett positiv sätt och med goda kunskaper inom området, belysa aktuella rön, rekommendationer och råd som rör hälsa och livsstil. Du arbetar även med att ta fram olika strategier och metoder för att kunna påverka berörda målgrupper till att skapa bättre hälsoförutsättningar. Berörda målgrupper kan vara föräldrar, förskolor, skolor, fritidsgårdar, kommuner, landsting, statliga verk och privata företag.

Kursupplägg hälsoinformatör

Hälsoinformatörsutbildningen är framtagen av personer med hög kompetens inom området och de har lång erfarenhet inom både utbildningsområdet och hälsoutvecklande insatser på olika arbetsplatser. I utbildningen ingår både teoretiska och praktiska moment som bygger på vetenskapligt förankrad forskning.

annorlundaunderbara

8 Comments

 1. Stort stort grattis! Vad stolt jag blir över dig. Här sitter man själv och kämpar med en skiss. Det är underbart att höra att du till slut nådde ditt mål.

  Kramar

  • Tack snälla, trodde faktiskt aldrig att jag skulle bli klar…….Du fixar ditt också:-)
   Kram J

  • ÄÄÄÄÄlskar att sova . Redan på morgonen kan jag längta tills jag kan få gå och lägga mig igen
   Kram <3

  • Ja du, jag pratade med min PT och det visade sig att han gjort likadan operation……vi kan väl säga att hans ord inte gjorde att jag längtade……Suck.
   Tack för din kommentar, den värmde <3
   kram Jess

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *