LÖSSTIDER

Hej vänner,

September/oktober..skolan har börjat och då brukar det komma ut information från sjuksköterskan/skolan;Tänk på att lusa av barnen!

Då ska vi prata löss! Blodsugande äckliga varelser som inte kan göra någon nytta alls!

Så här, tänk att sitta en kväll, ha druckit lite gott vin, du kan inte ta dig till apoteket och då upptäcker du den här kompisen;

Blodsugande parasit

Blodsugande parasit

 

Han kanske inte ens är ensam utan har tagit hela släkten med sig.

Lusens släktträd

Lusens släktträd

Då hade jag fått panik, jag har lössfobi. Bara att skriva detta inlägget gör att det kliar överallt på mig. Och därför ser det ut så här hemma i vårt förråd;

jodå, kartongerna är fyllda med innehåll

jodå, kartongerna är fyllda med innehåll

Man kan säga att jag är lite lätt förberedd. Det finns spray som man kan ta i förebyggande syfte men jag fick höra att använder man det så kan lössen bli immuna mot medlet. Det är lite som att ta huvudvärkstabletter när man inte ens har huvudvärk;-)

Igår kliade det, inte bara i hårbotten utan precis överallt. Fast mest i hårbotten. Då trodde jag att jag fått löss;

20140929_145930 20140929_145949

Så här ser man ut efter en omgång av luskammen;

Svinto/golvmopp

Svinto/golvmopp

Men det var inga löss utan det var ”stress-kli”. Dvs när jag stressar upp mig för mycket. Troligtvis lite oro inför den operation som skulle skett idag men som blivit uppskjuten tills nästa vecka.

Har ni löss på skolan/arbetsplatsen? Vanligast är nog ändå att det sprids på skolor, bland barn.

Vill du läsa mer om dessa otäckingarna kan du göra det HÄR. 

Nu ska jag se en film och låtsas att det inte alls kliar…överallt…..

Kram Jess

annorlundaunderbara

4 Comments

 1. God morgon!

  Personligen så har jag ingen erfarenhet av löss. MEN jag har en väninna som i juni månad hade vägglöss i sitt hus. Och det är inget att leka med! Anticimex har varit där i omgångar och sanerat och jag tror de har fått bukt med dem, men det tog tid! Det kliade på henne överallt och hon kliade sig blodig i sömnen, tills hon en morgon upptäckte dem under huvudkudden!! Hur hon fick dem? Jo hon hade köpt en soffa via Blocket och den var full av löss!!!

  Kram Biggan

  • Men usch och ptvi, har förstått att vägglöss är jäkligt svårt att bli av med. Tydligen ska man locka fram dem genom att stanna kvar i huset och få dem att suga blod på ens kropp?? Vedervärdigt.
   Hoppas vi klarar oss från både huvudlöss och vägglöss….

   Kram J

 2. oaux…löss…blä… Jag har förstått att det är vanligare i Sverige också nu med det. När jag växte upp tror jag faktiskt inte det fanns! Jag upplevde det då absolut inte så. Första gången jag var i kontakt med löss var när sonen gick på förskola här. Jag satt på jobbet och svärmor som passade sonen när jag jobbade ringde o talade om för mig vad hon upptäckt. Jag trodde jag skulle klia sönder mig…………… Här är det vanligt på dagis, förskolor och de lägre klasserna. Jag blev lite mer härdad sen och med sonen var det ju lättare för det var bara att raka skallen och ta de medel man skulle. Med dottern var det värre. Eviga kvällar med kammande med luskammen och bästa glasögonen på. Puuuh. Tur att det ”gick över” när de blev större. Jag tänkte på detta när jag var förbi apoteket nu en dag. Nu så här på hösten hade de ”dukat” vid bästa exponeringsplatsen alla dessa olika medel.

  • Usch, det är inget kul. Första gången jag stötte på det ( var en klasskompis) som fick det när vi gick på förskolan, dvs innan första klass. Då trodde man fortfarande att det var ett odjur man fick p g a bristande hygien. Idag vet man bättre.
   jag är förberedd;-) Men hoppas givetvis att jag inte ska behöva använda någon flaska alls…
   Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *