HÖSTBRASA, ASHALT OCH URTRÅKIG MAT

Hej vänner,

En liten snabb titt-in innan jag ska ner och ladda ett kontantkort, inom till posten och skicka iväg beställning på ”bajs-teet” Manasul och sticka och träna.

Igår hade det regnat, vägbanorna var blöta och då får man sätta på den här;

IMG_20141014_085945

Jag skrattade när vi köpte bilen och sa till mannen; – Tror du vi får mycket halka här nere….Det fick vi. Varje gång det har regnat blir vägbanorna snorhala. Igår var jag i Malaga och fick köra med ”anti-halka” knappen på.  Det ser bättre ut idag;

God morgon

God morgon

Gårdagens mat var urtrist, det är sjukt tråkigt att hela tiden tänka ut vad man ska äta. Barnen är nöjda med spaghetti och ketchup..hur kul är det ?

Spaghetti , vitök, olja, chili och räkor.

Spaghetti , vitök, olja, chili och räkor.

För många år sedan var jag duktig och hade matmeny, veckovis. Och storhandlade efter den också. Det har jag helt tappat. Här nere äter vi mest kalkon och kyckling samt någon fisk/skaldjur då och då. Grillad tonfisk är en favorit. Hur gör ni med middagsmat??

På kvällen invigde vi brasan för denna hösten. Vi har hur mycket ved som helst sedan de gallrade ur trädgården, men det är i stora vedträ. Vi måste köpa något att klyva dem med. För plats har vi till förvaring. Det är något speciellt med öppen brasa;-)

IMG_20141014_181908Dags att kila, ska byta om och sätta på ett ansikte.

Hoppas du får en fin dag.

 

kram Jess

 EDIT; Så här skriven en kompisen Per på min fb-sida; ” Ha ha du är för underbar. Du är ju en blondin på riktigt….Du skall INTE använda knappen vid halka. Symbolen betyder att du stängt av antisladdfunktionen….”   Alltså…det blev mycket bättre när jag hade knappen intryckt;-) Jag tror de gör tvärtom här nere;-)

//Blondie

annorlundaunderbara

4 Comments

 1. Ha ha du är för underbar. Du är ju en blondin på riktigt….Du skall INTE använda knappen vid halka. Symbolen betyder att du stängt av antisladdfunktionen….

  • Och du är underbar 😉 Det blev myyyycket bättre när jag tryckte på knappen! Jättebra. Här nere i landet-tvärt-om , kör vi med knappen intryck vid halka;-) Kram på dig Mr Kawasaki

 2. Hej Jess! Ja det där med middag är ett evigt bekymmer. Bor man 3 vuxna i en familj varav två är av det manliga könet så önskas det mest kött kött och åter kött! Jag äter helst vegetariskt och fisk, mår näst av det! Så hos oss blir det ofta, inte alltid, två olika rätter till middag. Dessutom är det ju inte alltid så lätt att variera sig. Just nu är vi i London och ikväll blev det take-away från M&S , indiskt färdiglagad. Man borde göra veckomatsedel, men lite trist tycker jag. Eller, den framförhållningen kan jag inte ha. Vill äta det jag är sugen på för dagen! Här i London regnar det just nu, men med tak över huvud och tända ljus till ett glas rött så är det inget bekymmer alls!

  Kram Biggan

  • Oh London, helmysigt. Snart min tur 😉 Håller med dig tråkigt att planera. jag vill också känna efter vad jag är sugen på, dagsformen. Ha det fortsatt bra i UK.
   Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *