ETT NEJ ÄR JU INTE ALLTID ETT NEJ

God morgon vänner

Ett litet inlägg innan det är dags för träning och lämna hundarna till klippning.

Mannen hittade detta på facebook, på sidan som heter Polisen.

Om man inte kan säga nej…

Ordet nej är inte avgörande för om det som hänt är brottsligt. Det avgörande är om man förstår att den andra personen inte vill ha sex eller om hon eller han inte kan protestera.
Att utnyttja någon som inte kan värja sig på grund av att personen sover, är medvetslös, väldigt berusad eller hög, sjuk eller befinner sig i en särskilt utsatt situation av någon annan anledning är våldtäkt.

Dela gärna inlägget för att hjälpa oss att sprida budskapet. Om vi kan ge någon en tankeställare kan det förhindra våldtäkter och förmå utsatta att anmäla.

Undrar du något om våldtäkter och sexualbrott? I eftermiddag kan du ställa dina frågor till utredaren Mihajlo och polisen Eva.

Foto: Om man inte kan säga nej…</p>
<p>Ordet nej är inte avgörande för om det som hänt är brottsligt. Det avgörande är om man förstår att den andra personen inte vill ha sex eller om hon eller han inte kan protestera.<br />
Att utnyttja någon som inte kan värja sig på grund av att personen sover, är medvetslös, väldigt berusad eller hög, sjuk eller befinner sig i en särskilt utsatt situation av någon annan anledning är våldtäkt.</p>
<p>Dela gärna inlägget för att hjälpa oss att sprida budskapet. Om vi kan ge någon en tankeställare kan det förhindra våldtäkter och förmå utsatta att anmäla.</p>
<p>Undrar du något om våldtäkter och sexualbrott? I eftermiddag kan du ställa dina frågor till utredaren Mihajlo och polisen Eva.

Så långt är man ju med, detta har vi ju hört hundra gånger. De enda som inte hört eller förstått detta är ju våldtäktsmännen.

Då kommer en kille som heter Fredrik med en kommentar som jag tycker är klockren!

  • Fredrik : Att säga nej. Betyder inte att kvinnan inte vill. Det har hovrätten bevisat gång på gång. Så jag har en fråga till er inom polisen. Om jag med uppsåt väljer att jaga en våldtäcktsman och slår han sönder o samman och förstör hans liv för ett bra tag framöver. Kommer jag frias om jag inte förstår att han inte ville bli sönderslagen?? Detta är en ironisk fråga men även en ärlig fråga på sitt sätt.

    Unknown
    Ganska tankeväckande kommentar ändå tycker jag.
    Vad tycker du ?
    kram Jess

annorlundaunderbara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *