ALLA BARNS RÄTT

Hej vänner,

När vi var och handlade idag så ser man att julen redan kommit till Spanien.

IMG_20141121_125327Iof så har ni väl haft julpynt sedan oktober i Sverige?

 

Jag tycker mest om att köra traditionellt att den 1a advent då kan man ta fram lite ljusstakar etc. Julgranen vill jag gärna ta in till Lucia men mannen vill ta in den 23 december. När tar ni in granen?

Nu kommer vi att ta in granen när jag vill;-) Hehe, vi är ju inte i Spanien den 23;dje december. Och liiite julkänsla vill man nog ha ändå. Får klura på vart jag ska sätta ljusstakarna då vi inte har en enda fönsterbräda i hela huset…Blir nog på någon skänk/bord etc.

Handlade årets julkort idag. Jag skickar fortfarande skrivande julkort, inte bara elektroniskt utan med riktig post. Jag vet att det uppskattas av många, att man tagit sig tiden till att handla, skriva och skänkt en personlig tanke till personen som ska få julkortet.

I år blev det kort från Unicef. Det är en självklarhet för mig att handla dem man kan supporta via inköpet. Precis som att barnen alltid får en present mindre varje år, och istället för brev/bevis på att de skänkt vaccin eller liknande till barn som inte är lika lyckligt lottade som våra. 

20141121_144447 20141121_144414

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Every child has the right to good health, nutrition, water and sanitation, quality education and protection from violence and exploitation. You too can give children a better future”

Skickar du julkort eller mailar du ut julhälsningar? Kanske rent av bara skriver God Jul i din status på Facebook?

Dags att ha chokladprovning här hemma. Återkommer med det i annat inlägg-)

Och ikväll blir det italienskt men en äkta italienare, det ni;-)

Kram Jess

annorlundaunderbara

8 Comments

 1. Jag skriver riktiga julkort. Köper också alltid julkort från Unicef eller liknande. Tack för att du påminde mig för skall jag hinna skriva och få iväg dem till posten är det nog dags att sätta fart snart (eftersom det vore ju fint om de kom fram innan jul

 2. Jag skriver alltid ”riktiga” julkort, är så mycket trevligare än all elektronisk post man får nu för tiden. Å tänk känslan av att få ett riktigt handskrivet brev??? Åhhh..
  Måste nog hålla med mannen i ditt liv där, julgranen ska tas in den 23:e, då samlas alla å hjälps åt att klä den – då ere jul på riktigt 😀
  Här i Östersund är det en mulen morgon, med rimfrost i träden, så himla vackert! Snart dags för dagens PW, men först melodikrysset. Ha en fin lördag!
  Kram A-K.

  • Ett år tog vi in julgranen den 23dje och sen åkte den ut den 25te…Visade sig att mannen var allergisk så han var hur ”förkyld” so helst hela julafton, nästan helt däckad. Numera är det plastgran som pryder hemmet. Lite tråkigt men vad gör man;-)
   Kram J

 3. Här åker granen upp på kvällen den 23:e. Dock jobbar jag kväll då, så frågan är om man vågar lita på att man o dotter fixar i ordning den eller om den får komma upp kvällen innan..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *