MOVEMBER SAMLAR IN MILJARDER

Hej vänner,

Lördagmorgon och jag sov tills jag blev väckt; 10.30

Måste bara visa hur uppskattad och saknad mannen varit. Inte bara av oss utan av de små 4 benta;

20141115_165940

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20141115_165955

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag kan säga att jag tvärnitade på flygplatsen när jag hämtade mannen. Det var liksom något på överläppen…en mustasch…jag gillar inte mustascher…eller skägg…..Han förklarade ; det är prostatacancermånad; Movember.

Det började med fyra killar från Australien som ville odla mustascher tillsammans. Elva år senare har Movemberkampanjen samlat in nästan fyra miljarder kronor till forskning för prostata- och testikelcancer. Och just under November ska man som man samla på sig en mustasch. Och registera sig på www.movember.com

Sedan ska detta spridas bland vänner, släkt, bekanta etc. Och helst ska ju då någon donera en slant till forskningen. Jag försökte verkligen muta bort mannens mustasch men tji. Han går benhårt in i detta och mustaschen ryker inte förrän det blivit December.

Att denna kampanjen pågått i drygt 11 år gör mig frågandes. För jag har missat detta helt. Är det bara jag eller finns det fler som inte uppmärksammat detta??

Unknown

 

 

 

 

Givetvis ska det uppmärksammas lika mycket som bröstcancer, ALS etc. Men det där med att odla mustasch, det blir nog svårt;-)

Dags för lite film i soffan, idag är det en slödag och inte mycket ska bli gjort. Middag med vänner står på listan ikväll. En perfekt lördag med andra ord;-)

Glöm inte att gå in och titta på Movember.com och skänk en slant.

kram Jess

 

annorlundaunderbara

2 Comments

 1. Hundar är för härliga 🙂

  Vill inte vara elak här 😉 men det känns nog som att du tillhör en minoritet när det kommer till movemberkampanjen! Eller så är det mest inom sporten det är vanligt? Men i alla fall… 🙂
  Ungefär som när Pernilla Wahlgren var med i Dobidoo härförleden…. Lasse Kronér frågade de tävlande vad ”Får ej övertäckas” heter på finska. ”Ei saa peitää” svarade Pernillas partner blixtsnabbt. Hon tittade chockat på honom och undrade hur i helsike han visste det. ”Visste ni också det?! frågade hon det andra tävlingsparet. Jajamän, det vet ju alla, blev svaret. ”Hur vet man sånt? Har ni inget liv eller?!
  Hahaha, det hör liksom till allmänbildningen 😉

  • Haha, så roligt, min man kan också säga det på Fiska. Jag tror han lärt sig det när han suttit för mycket på toaletten och läst på elementet bredvid;-)
   Kan ju vara som så att det inte uppmärksammas här nere…å andra sidan uppmärksammade jag det inte när jag bodde i Sverige iheller….
   Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *