EGEN OSTPROVNING; BÄST I TEST

Hej vänner,

Nu är det bullar i ugnen som gäller;-)

Men, det får vi ta i ett annat inlägg.

Nu tänkte jag berätta om när jag ska köpa ost i butikerna så finns det huuur många sorter som helst att välja mellan.

Sen köper jag en eller två, hittar alltid en av dem som är godare än den andra och så tänker jag; -Den ska jag komma ihåg tills nästa gång….

Gör man det…nej, det gör man (jag) inte….Och så får jag börja om från början.

Jag vill ha en manchego som inte smakar så mycket får……jag gillar inte den smaken. Och detta är ju inte helt lätt då manchego är just ;

en spansk hårdost gjord på fårmjölk.  Den tillverkas i provinsen La Mancha som gett den dess namn. Typiskt för Manchegon är halmmönstret i skorpan som finns kvar efter pressningen.

Osten lagras från två månader till två år. Den yngsta sorten kallas fresco, sen kommer semi-curadocuradooch viejo.

Så, jag bestämde mig för att ha en egen ostprovning här hemma. Köpte med mig 3 sorters ost;

20141112_185757

En Viejo, en semicurado och en curado. Sen smakades det av. Bara rakt upp och ner med lite fikonmarmelad ovanpå. När jag flyttade ner hit åt jag varken manchego eller fikonmarmelad;-) Man utvecklas.

Vilken var då vinnaren? Jag tog foto på den bästa av dem 3 , så jag kan kolla i bloggen nästa gång jag ska gå och handla, haha.

Denna var bäst i test;

20141112_190105

Nu trodde jag ju att jag hade fotograferat av plasten, för bara en bild på en ost säger ju inte så mycket …de ser ju liksom likadana ut när de kommit ur plasten. MEN, jag hade fotograferat plasten med min mobil. Sååå; vinnaren var;

VIEJO 

Det kallar jag ju mitt ex så det ska jag väl komma ihåg ( betyder gammal) Hahaha.

Har du någon favoritost att dela med dig av ?

Kram Jess

annorlundaunderbara

One Comment

  1. UTMANING TILL ALLA BLOGGARE! Alltså som alla vet så sätter musikhjälpen igång idag och jag vill utmana alla bloggare att göra en egen bössa på sin blogg där folk kan skänka pengar och se vem som tjänar ihop mest! Jag kommer göra min bössa i morgon som kommer heta ”Blogg utmaning elinwred” och alla som vill vara med kan göra en bössa som heter ”Blogg utmaning och namnet på din blogg” sprid gärna vidare så vi alla kan hjälpas åt i kampen mot spridningen av HIV! ‪#‎MH14‬ ‪#‎blogg‬ ‪#‎utmaning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *