DET DÄR MED ATT VARA BULLBAKANDE MAMMA

Hej vänner

Hoppas ni haft en bra dag. Här har det gått undan och gått i ett.

Det var återbesök hos läkaren med näsan imorse, ska dit en gång till i Januari. Sedan mötte jag upp Marie och visade henne La Vida i Fuengirola, vi tog dansk frukost, därefter hem till oss på lite lussebullar och julmust. Avslutade med att titta i lite affärer i Centro Idea under eftermiddagen.

Sen fick jag ju sova middag igen, känner mig fortfarande inte helt kry. Förkyld och stundtals känns det som jag har feber. Och trött, jag är trött som en zombie…..

Nu tänkte jag dela med mig av vårt första lussebak. Jodå, det har hunnit bli 2 bak av lussebullar faktiskt.

Och trots att jag varit riktigt generös med saffran så smakar jag ingenting. Min saffranssmak försvann när jag var gravid med Lillan. Och tyvärr så har den inte kommit tillbaka. Jag kan varken lukta eller smaka saffran;-(

Enkelt recept , du hittar hela förklaringen på DENNA SIDAN 

Det enda som ställde till det för mig var när mjölet stod i kilo och receptet i deciliter…..Jag höftade och det blev kanon!

Så här såg det ut när vi bakade tillsammans;

PicMonkey Collage1

PicMonkey Collage2

Och resultatet blev över förväntan, ja jisses så gott det blev.

20141208_222354

Ja detta har vi som sagt redan gjort om en gång till.

Blir så himla glad när jag lyckas med något som jag egentligen inte alls tycker är kul;-)

Är du en bullbakande förälder??

Kram Jess

Ps: Vill du vinna ett exklusivt doftljus från K.Lundqvist? Gå då in här hos denna tjejen och tävla:-)

annorlundaunderbara

4 Comments

  1. Ha ha det där blev ju riktigt bra. Jag älskar att baka bara jag slipper använda våg eller alltför för mycket matematik som du vet

  2. Gott med lussekatter, hör ju julen till liksom 🙂

    Men du, mjölpåsar (och socker med) står det ju alltid i kilo på men man måttar i volym (liter, dec osv). Inga konstigheter :-). Står det 0,7 l i receptet så är det så mycket som ska i degen, oavsett vad det står på påsen. Eller är det jag som missuppfattar vad du menar?

    • Jag googlade faktiskt och enligt internet är det skillnad….jag höftade rejält så jag har ingen aning om hur mycket mjöl jag fick i 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *