ETT HUVUD I DISKEN

Hej vänner,

hoppas ni haft en fin söndag. Här har det precis bytts om till pyjamas, det regnar och brasan har varit igång hela långa dagen. Det är så varmt och skönt att krypa upp i soffan. En som tog vara på brasan var Lilleman som kungligt la sig på pälsen framför;-)

IMG_20141214_150105

Att vistas i ett annat land gör ju att man stundtals blir påmind om våra olika matkulturer. Nu är jag van vid att se kaniner i charkdiskarna, men det här med att hitta dessa;

20141205_214211

Spädgris. Det ser ut som dem ligger och sover…Något jag aldrig ätit och inte skulle äta. Jag minns grannen på landet, hans griskultingar som vi fick sitta inne hos, som sprang runt och lät som vettskrämda fladdermöss. Då kan jag inte äta babygris.

Har hört att det ska vara väldigt gott men jag äter inte grillad storgris i heller. Har jag missat något?

En gång åt jag förresten stor gris, tyckte köttet var …löst…rött och typ lite som gelé?

Nopp, jag håller mig till tonfisk, kyckling och kalkon.

Har ni gris på julbordet?

Kram Jess

annorlundaunderbara

13 Comments

 1. ja vi spiser gris her i Danmark,det smager dejligt,hvis det er lavet rigtigt.du skulle prøve,jeg må lave det til dig en gang,så bliver du vild med det.

  • Men neej, jag kan ju inte äta det när jag tycker att små grisar är så söta……Jag vill hellre ha dina lakritskyssar;-)

 2. Hej!
  Förstår att det inte lockar samma samma sak med mig.
  Tack för en bra blogg som jag läser varje dag och dina vovvar är bara för söta!

  • Tack snälla Birgitta för dina fina ord. Ja visst kändes det lite ”för nära” när man ser dem ligga så där i disken…
   Ha en fin kväll
   /Jessica

 3. Jag hade ocksa valdigt svart for det dar i borjan men har val blivit van nu, har dar jag bor ar ju spadgris specialiteten och det ar gott! 😉

  • Men..bara tanken på vad det är som man äter……..Kanske man kan ”träna” bort?? Kram J

   • Första gangen jag provade pa spädgris fick jag ett ben, med klo och allt..det var lite läskigt. Mannen min älskar huvudet (blä!), jag föredrar dock delar som man inte ser vad det är 🙂

    • Oh herregud. Ja om man inte hade vetat vad som serverats så hade jag säkert ätit det, kanske rentav tyckt om det….har blivit lurad att äta kanin för herrans många år sedan och det smakade ungefär som kyckling…Kram

 4. Hoppas att det inte är veden från något träd ni fällt på er nya tomt, veden har ju inte hunnit torka…..
  Risken finns att det blir blött och kletigt i röret i skorstenen, och då måste ni snart sota…. Ett tips i all välmening. Min syster gjorde det misstaget, och det slutade med att det började ryka in i huset och det luktade inte mysigt alls. Veden måste torka minst 1 år innan den kan användas.

  • Hej, nää det tror jag inte…..Jag tror maken började med den gamla som legat till sig i några år…Får nog fråga för säkerhetsskull. Tack för bra info;-) Kram J

 5. Usch, läskigt…:( Men det är klart – man äter ju kött, enda skillnaden där att djuret fortfarande är i sin hela form. Men just därför, skulle jag aldrig kunna äta det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *