LITE BANGKOK

Hej vänner,

Nu har vi bra internetuppkoppling och jag passar på att visa er lite av Bangkok.

En stad som i mitt tycke inte var något för mig. Absolut oerhört intressant att se men staden var smutsig, avgaser som gör att ögonen svider konstant, sopberg på gatorna, enorm trafik m.m. Och det där med shopping i Bangkok…..absolut jättebilligt..dvs om man kommer i plaggen. Jag försökte på olika ställen köpa linnen och bikinis. Storleken här nere heter inte One Size utan Free Size….jag kan säga att många av försäljarna virrade på huvudet och sa ; No Madam.

Det blev med andra ord ingen heavy shopping, som jag hade förväntat. Och det där med att pruta..inte så roligt tycker jag. Köpte förresten en ny resväska till Casandra.

Shoppingcenters är här annars till förbannelse. Går man in i ett är det ibland svårt att hitta ut. 6-8 våningar som är gigantiska, man ser inte början eller slutet, gång upp och ner. Det finns ett system men det begrep jag mig inte på. Blev mest irra omkring;-)

Vi tog och hyrde en longtailboat en dag och det var riktigt riktigt bra och intressant. Man fick se bland annat ”baksidan” av turistbangkok, dvs hur en del av befolkningen bor. Floden var så smutsig att man helst inte ville svälja vattnet som stänktes upp..och kanterna var fulla av stora leguaner. Såg ut som små krokodiler faktiskt.

IMG_4050 IMG_4047 IMG_4017 IMG_4011 IMG_4014 IMG_4002 IMG_4018 IMG_4026 IMG_4004 IMG_4013 IMG_4036

Det tar tid att ta sig runt i Bangkok. Vi tog taxi och sträckan hade väl tagit en 20 minuter om trafiken flutit på men det tog mer än 1 timme. Så planera inte för tight schema om ni ska hit.

Ger er lite bilder från våra dagar i Bangkok. Dock inte från restaurangen Sirocco, det behövs ett helt inlägg för bara den upplevelsen. Där träffade jag även en svensk skådespelare i hisskön;-)

Hoppas ni haft en fin julafton.

Kram Jess

annorlundaunderbara

6 Comments

 1. Hej!
  Läser din blogg varje dag och uppskattar den verkligen även när du är i Bangkok. Har aldrig varit där själv och nu med din beskrivning så verkar det att vara som jag misstänkte snygga flotta hotell och shoppingcentrum för turister men en bit bakom smutsigt och misär sorgligt. Här i Sholm har vi snö och -10 burr inget att längta efter.
  Fortsatt trevlig resa !
  Hälsningar Birgitta S

  • Tack snälla. Ja här är det inga -10 grader precis. Vi bor väldigt thailändskt, mysigt ställe bara 3 minuters promenad från stranden. Tack för dina fina ord. Kram J

 2. Hej Jess! Hoppas ni njuter av er resa! Såg dock en dokumentär m anledning av tsunamin om ex Kao Lak, nej jag längtar inte dit. Så smärtsamt att se hur man byggt flotta hotell och villor efter katastrofen och hur människor blivit av med hela sitt liv. Jag blir bedrövad över vad vi människor m pengar utnyttjat denna katastrof! Alla dessa människor som drabbats är omöjligt att ta in! Men så klart bra att vi ändå är där och på så vis ger dem inkomst via boende och restauranger. Ha en fortsatt bra semester!
  Kram Biggan

  • Hej Biggan. Det är sant, det smälls upp nytt, flott för turister. Var på Kao Lake för 4 år sedan o då hade de gjort och behållt fina minnesplatser. Och Thailändarna verkade till att uppskatta de återvändande turisterna. Kram J

 3. Hejsan! Vi åker till Bangkok nu om ungefär en vecka och är lite nyfiken på din upplevlese av Sirocco. Du skrev här att den var värd ett eget inlägg, var det för att det var så bra? Är det värt att boka in? Både mat/pris? Vi letar efter en lite bättre resturangupplevlse att avsluta vår resa med.

  Vänligen

  • Hej. Ja det var en upplevelse. Tror mitt inlägg om Sirocco kommer imorgon eller i övermorgon. Dyrt som tusan m en upplevelse. Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *