HADE JAG INTE VETAT BÄTTRE

Hej vänner,

Igår tog vi en härlig lunch utomhus, jag och mannen.

Jag håller mig fortfarande ganska ordentligt till min detox, jag har unnat mig ;

1 marängsuiss och 1 glas cola zero på 3 veckors tid.

Salt, socker, friterat, pasta, vetemjöl etc håller jag mig fortfarande ifrån. Dock är jag dålig på att dricka vatten.

Kaffet har jag tagit tillbaka, dock inte i samma mängd som tidigare, men nu kan det bli 2-3 koppar/dag.

Därför borde jag ju också skärpa mig med att dricka mer vatten.

Gårdagens lunch såg ut så här;

IMG_20150129_152215

Helt ok, dock kan jag ju erkänna att jag saknade någon typ av sås…..

Vi hade vännen Kristian på besök igår och då bjöds det på het chili con carne, råris och baguette.

Där unnade jag mig en liten skiva baguette. Men inte mer.

Hade det varit förr hade jag lätt ätit en 5-6 skivor baguette. Så gott att doppa i såsen.

Sent igår kväll, efter att Kristian åkt hem, ringde det på porttelefonen.

Där ute stod vår granne Blanca med en stor påse av;

IMG_20150131_120425

Hemmaodlade apelsiner och citroner. Och ja, dessa går att äta.

Hon har 3 olika sorters apelsinträd i sin trädgård och lovade att komma in med fler smakprover.

Kunde ju tro för en stund att hon läst min blogg;-)

Då jag igår skrev om våra apelsiner som inte går att äta……Tack till grannen, här ska smaskas C-vitaminer

Hoppas ni hade en fin dag igår. Idag förbereder vi för tjejövernattning.

Jag skulle egentligen åkt och hämtat något jag köpt, men det får bli en cliffhanger tills måndag.

Har dock aldrig känt mig så gammal förr….

Kram Jess

annorlundaunderbara

11 Comments

 1. Heja dig som tänker på kosten, duktig! Jag borde tänka mer på vad jag stoppar i mig, med tanke på att jag har både IBS och endometrios, vilka man göder in a bad way med socker och liknande. Men så har jag ju några kilo för lite och jag är så rädd att gå ner mer så jag stoppar i mig en hel del skit, trots att jag mår dåligt av det.. Fast vi är väldigt duktiga på frukt och grönsaker, och det är ju bra 🙂

  Tycker din lunch ser himla god ut iaf, fräsch! Och guuud vad nostalgisk jag blir när jag ser citronerna och apelsinerna, när jag bodde i Marbella så fick jag ofta en påse med dessa frukter av en engelsman som bodde i the Hills, från hans trädgård. Samt avocado, det var ljuvligt!!

  Ha det gott snygging!
  Kram Catta

  • Underbart med frukt, men du borde kanske också äta ”rätt” fett, som inte gör att du går ner i vikt, avokado är ju jättebra att äta t ex.
   Visste inte att du bott i Marbella, så himla mysigt. Mitt favorittorget är så klart Apelsintorget;-)
   Kram & ha en fin lördag <3

 2. Hej Jess! Det var ett tag sen, sitter på en ö ute i Atlanten som du vet och nätuppkopplingen kunde vara bättre! Kom precis att tänka på att vi ju inte är sååå långt ifrån varandra! Måste få fråga angående dina 10 dagars diet, hur mycket har du gått ner i vikt? Jag måste nämligen ta tag i min vikt när jag är hemma i Sverige igen, men vet inte vilken metod jag ska välja, är ju diabetiker så jag måste tänka på det. Ett tag undvek jag kolhydrater, svårt men funkade! Kanske får gå på den metoden. Jag har nämligen gått upp hela 5 kilo på ett år, d v s sen jag slutade jobba! Hatar verkligen det och bryr mig mycket om det! Nåväl, tar tag i det när jag är på hemmaplan. Just nu tar jag ett glas vin tillsammans med en god ost på vår terass mot havet och njuter i solnedgången! Kram Biggan

  • Hej Biggan ,har tänkt så på dig, hoppas ni har fint väder så du slipper frysa;-)
   I vanliga fall använder jag ju Herbalifes produkter men eftersom de innehåller sötningsmedel så har jag avstått dem under min detox. Jag har gått ner cirka 2-2 1/2 kilo sedan jag började ( 12 januari) men jag har ändå unnat mig några glas vin, marängsuiss vid ett tillfälle etc. Och så rör jag mig inte….hoppas det kan rassla till lite mer när jag kommer igång. Lägg till mig om du har facebook, så ska jag adda dig i gruppen för detox, många goda recept där . Du hittar mig under Jessica Holmberg;-) Kramiz

 3. Nu har dolf köpt en blunder, en bok från designhouse. Kylen är full av selleri, rötter och annat. Här doftar det nyklippt gräs varje morgon.
  Hjälp mig Jessica.. Hjälp…

  • Oh blender, kul. Säg till om ni hittar något riktigt gott recept;-)
   Kramiz
   ps: Nyttigt med vitaminer vännen

 4. Vad duktig du är! Pasta, bröd, ris mm skulle inte vara några problem för mig, värre är det med chokladen, min stora last här i livet 😉

  Kram
  Helen

  • Pust, choklad, chips, cola zero, bubbel och vin….mina svagheter;-9
   Kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *