YXHUGG OCH VÄRME

Hej vänner,

Har precis ätit frukost för 2:a gången idag. Den första intogs vid 04.30. Casandra är i Sierra Nevada med klassen och åker skidor och då var det avlämning vid 05.30…zzzz.

Givetvis skulle hon ha med sig detta som extramellis;

20150212_212420

Och medan jag stekte pannkakor igår med höger hand så blev det läxförhör med Lillan med vänster ;

20150212_204219

Tänk att nu vet jag att det finns 13 olika sorters finkar på Galapagos öarna, det visste jag inte innan;-)

Sedan bestod gårdagen av hantverkare/hjälpare.

Först ut var ett företag med att installera en luft/luft eller AC (som kör både varm/kall luft).

Underbart skönt, den är inställd på timer så kl 06.20 drar den på värme och jag slipper, för första gången på 3 månader, att frysa häcken av mig när jag kommer ner. Underbart!  Underbart blir nog även elräkningen men det får vi ta. Avskyr att frysa. Och samtliga i familjen har ju dragits med långa förkylningar i månader. Kanske blir det också bättre nu ?

20150212_120848

Och när denna mannen gick var det nästan dags för omgång 2 att komma; Vedhuggarna.

Vi har haft ett rejält berg med stora trästammar och annat under vår carport.

Och mannen försöker hinna hugga allt eftersom han är här, men det går 10 säckar/veckan ( har ju köpt) och det är nästintill omöjligt att som lekman stå och hugga själv. Så; där jag köper veden fick jag hyrt in 2 killar som hjälpte till.

PicMonkey Collage1

De är rutinerade och slog nästan all ved med bara yxa. De stora bitarna tog dem med motorsåg. Det tog dem totalt 4 timmar och sedan var allt uppstaplat och nästan redo att använda. Veden har nämligen legat under tak och är så gott som redan torkad.

20150212_190839

Lite snevriden bild och tagen på kvällen så kvaliteten är ju skit på bilden men ni fattar;-)

Ja det var i stort sett gårdagen som bara susade förbi .

Vi hann även med återbesök med Bolt och han ska fortsätta sin medicinering i en vecka till och sedan återbesök igen.

Nu; fredag den 13:de, har jag bestämt mig för att göra till tur-dag. Särskilt när stora tjejen är i backarna och åker skidor…..

Tror du på tur/otur?

Kram  Jess

 

 

annorlundaunderbara

3 Comments

  1. Talet 13 betyder nog bara tur för mig. Mitt körkort fick jag fredagen den 13:de och det gick som en dans. Och min äldsta dotter har födelsedag just idag, dock var den 13.2 för 19 år sedan en tisdag. Lustigt nog är just tisdagen den 13:de otursdagen i Grekland (min man är grek). Så jag kan nog påstå att jag har haft mera positiva upplevelser den 13:de än negativa. Kram, Annika

  2. Konstigt nog är fredagen den 13e, min turdag. Jag köper alltid en lott då. Vinner alltid. Idag, dock en ny lott.
    Imorgon tänkte jag skriva ett kärleksinlägg, om några bloggfavoriter. Tänkte skriva om dig. Går det bra om jag snor en bild av dig?. Annars går det ju bra utan.
    kram mickan

  3. Aha, trodde det var du som skulle resa någonstans. 😀 Du och din man och barnen får ha en riktig mysig Happy Valentine’s day! 🙂
    Må väl och lev gott. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *