KOMMER NI IHÅG SVANSEN?

Hej vänner,

Kommer ni ihåg att jag var och gjorde DETTA?

Nu har jag varit på återkontroll/uppföljning och det var följande;

Ryggen/diskbråck på L5-S1. Tydligen sånt som är vanligt i min ålder…..pfffffff

markeringen längst ner på bilden

markeringen längst ner på bilden

Min kollega som har väldigt stor erfarenhet av diskbråck gav mig en riktigt lätt övning att göra upprepade gånger/dagen. Nu ska jag bara komma ihåg att göra den. Jag fick anti inflammatorisk gelé att smörja på vid smärta. (jag har hämtat ut den men känner jag mig själv så kommer jag inte att använda den) Och vanliga smärtstillande. Jag vill inte bara dölja smärtan tillfälligt , lura kroppens att den är ok, jag vill ju att den ska försvinna helt. Yoga, stretch, pilates och simning rekommenderades. Och övningar, som bygger upp finmuskulaturen runt det påverkade området.

Med andra ord; övning och lär dig leva med det och hoppas att inte fler diskar blir sämre…muntert….

Sen passade jag ju även på att kolla upp mitt knä som klyddat i x-antal år….

Det var något med minisken, den är inte ”bruten” men den är porös och ”trasig”… Står något typ ” minisken interiör, grad 2…..Detta ska man tydligen kunna bygga upp igen med hjälp av Cartilavant, kalktillskott med c-vitaminer.

Unknown

Och där kunde ju läkaren lika bra dragit fram en käpp eller rollator…ärligt talat. Detta är väl bara äldre människor som äter kalktillskott???? Och jag då …..

Så att….. det där med att fylla äldre tycker alla är så himla kul. Det tycker inte jag, för nu rasar ju hela kroppen. Stoppa karusellen- jag vill hoppa av !

Kram J (halt, halvdöv men fortfarande fungerande munläder)

annorlundaunderbara

2 Comments

  1. Hej! Ett diskbråck är inte att leka med. Jag har haft 3, det första gick tillbaka tack vare bra sjukgymnast, och mycket jobb av mig själv, men det var segt, tog flera månader. De två senaste har jag opererat, den första med gott resultat, den senaste med sämre. Dessutom gör det ju så jäkla ont!! Nu är jag tillbaka efter underbara dagar i vackra Nice! Måste väl vara en av världens vackraste! Jag är förälskad! Har du varit där? Om inte så måste du ta med maken och åka dit några dagar! Ska definitivt dit snart igen!

    • Åh Nice, låter underbart. Har inte varit där, får skriva upp på min ”vill-resa-till-lista” , som för övrigt bara består av Maldiverna;-) Diskbråck, nej det leker man inte bort. Det gör för jäkla ont faktiskt. Får sitta mycket på sniskan….
      Kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *