FÖRELÄSNING; ÄNTLIGEN FRI

Hej vänner,

Igår var jag och dottern iväg på föreläsning. Möte även upp med Swea vänner samt väninnan Marie. Nerflugen från Sverige var författarinna Annika Widén.

20151117_201212

Och dottern tog jag med mig i ”förebyggande syfte”.  Det behöver inte hända henne men kanske kan det hända en väninna/vän? Man lär ut fysisk misshandel och den syns ju men denna, psykiska, är som en gömd hemlighet innanför stängda dörrar i det som ska vara ett tryggt hem.

Så vad handlade föreläsningen om ?

”Nu är jag fri och har skrivit en bok om psykisk misshandel. Jag föreläser för svenska kvinnor och män runt om i världen om hur man upptäcker varningssignalerna man borde se när man är på väg in i ett destruktivt förhållande. Jag berättar om hur man ska göra för att bryta sig ut ur ett förhållande där våld är en del av samvaron. Jag berättar givetvis också vad våld är, för det kan vara svårt att sätta fingret på det. Givetvis svarar jag också på frågan: Varför går hon/han inte?”

Psykisk misshandel, som inte syns utanpå men som lämnar enorma avtryck inuti.

20151117_191454

Och hur gör man för att komma loss?

20151117_193619

Lärorikt, absolut. Och boken Äntligen fri har följts upp med Sår som inte syns.

20151117_195905

För kanske är det så att vi alla har någon i vår närhet som inte mår bra i sitt förhållande. Kanske kan Annikas bok eller blogg vara till lite guidning i rätt riktning?

Ni hittar mer om Annika och hennes böcker på hemsidan.

Kram Jess

Ps: Alla bilder som är mina får gärna lånas om hv till bloggsidan Annorlunda Underbara

annorlundaunderbara

2 Comments

  1. Vad många skulle behöva gå på en sådan föreläsning..
    De som inte varit med om det, har så lätt att säga ”men varför lämnar hon inte?”, men det är inte så enkelt. Själv insåg jag inte att behandlingen jag var med om, gick under ”psykisk misshandel” förrän långt efter att jag hade turen att han träffade en annan o lämnade mig. Trots att det är 14 år sedan, sitter det kvar i ryggmärgen..

    • Många borde höra detta, man pratar så mycket om fysiskt våld, även i skolorna men fortfarande är det lite hysch-hysch med psykiskt våld. Och jag förstår att det inte är så lätt att lämna, för man tänker säkert; Äh, så farligt är det ju inte, det var ju lite mitt fel att han blev så arg…. Inte alls lätt…. Kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *