OKEJ, JÄVLA ROCKY ROAD SKITGODIS

Myyycket fula ord i en och samma mening och fler kan det bli i texten som följer. Låt mig förklara….

Rocky Road, mumsgodis som ALLA gör inför jul. Jag hittade receptet hos Matplatsen och det lät ju busenkelt. Notera att jag gillar inget som gör att jag blir kladdig om fingrarna eller som är invecklat. Det ska gå snabbt, enkelt och kladdfritt och ändå vara supergott.

Allt inhandlades och så här såg förberedelserna ut;

20151219_173924

Inga problem, följde receptet. Sen kom vi till det här med choklad och vattenbad. Japp, det kan jag också fixa. Kolla här så snyggt;

20151219_180304

Men sen då…ärligt talat……chokladen blev inte alls rinnig och ”mjuk” snarare klumpig och grynig. Jag höll på länge och det blev bara värre. Beslöt mig för att försöka få den rinnig genom att köra den i micron lite. Det blev något bättre men fortfarande stod jag med en grynig klump choklad.

Sen ska man ju ringliga chokladen över ingredienserna och blanda allt. Ni hör ju hur fantastiskt gott det låter.

Jag…tog min chokladklump , i ett helt stycke, tryckte ner den i bland ingredienserna, gnuggade in allt med hjälp av bakplåtspapper och typ formade till en …. rulltårta. Och därefter tog jag upp kaveln och slog ihjäl chokladgeggan. Brutalt slog jag den så den tokdog och blev lite plattare.

Hur det smakar?? Inte en susning. Ska titta till den senare och se om den överlevt min misshandel….

Men ni kan kalla mig för Laila Bakar om ni vill 😉

Kram Jess

Ps: okej, okej, kommer bilder imorgon fm.

annorlundaunderbara

14 Comments

 1. Ser ut på bilden som att du har skålen med choklad står i kastrullen?! Iså fall är det felet vännen!
  Skålen med choklad ska hänga på kastrullen och får absolut inte nudda vattnet i kastrullen! Chokladen ska smälta av vattenångorna som blir mellan skål o kastrull. Vattnet kokar under skålen o smälter chokladen med ångorna, annars blir chokladen gryning o klumpig!
  Men det kan ju bli gott ändå…
  Lycka till nästa gång!
  Kram Nettan

  • Ahaaaaaa,, varför heter det då bad om skålen inte får vara i vattnet;-) Asgarv.
   Gör om, gör rätt..typ om några år;-)
   Kram <3

 2. Pierre undrade vad jag skrattade åt.. Det blev ju inte bättre när jag skulle läsa det högt 😂 Fick frusta fram delar av texten!
  Hoppas att det blir gott i alla fall!

  • Alltsåå… jaaaa det smakar ok….dock inte bakplåtspappret men ändå 😉
   Kram & god jul till dig och din familj<3

 3. Jag smälter alltid choklad genom att ha den i en liten kastrull i vattnet i en stor kastrull o det har aldrig varit ngt problem. Den är ju iofs ngt tjockare än din skål.. Däremot vet jag att vissa chokladsorter är svårare att smälta än andra.

 4. Om du tar en stor skål som täcker hela hålet på en liten kastrull så finns ingen risk att det kommer vatten i chokladen så att den blir grynig….men ärligt talat, är jag liiite glad att du misslyckades…fy vad jag fick skratta åt din berättelse 😂😂😂

  • Hahaha, glad jag kan roa 😉 Imorgon får du titta in och se hur eländet blev 😉

 5. Jag smälter aldrig choklad i vattenbad längre. Hackar den i småbitar om jag inte använder chokladdrops och så kör jag den i micron i en värmetålig skål i 1 minut, tar ut den och rör lite och sen kör jag den i 30 sekunder i flera omgångar och tar ut och rör emellan och gör så fram tills chokladen är smält. Lycka till nästa gång. 😃

  • Hm….kan vara det där med att röra som jag också glömde bort…. Tror jag får be någon annan fixa till mig nästa gång 😉

 6. Hej Jess! Jag gör numera aldrig julgodis, finns ju så mycket gott att köpa så jag tar mig varken tid eller lust att göra nåt eget! Men visst är det gott med hemgjort! I Sverige har vi ju så mycket god choklad och annat! Nej det går bort men visst har vi godis på bordet när vi spelar spel på juldagen! Och nötter!
  Kram Biggan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *