HEMLÄNGTAN GÅR VIA MAGEN ;-)

Hej vänner,

Snabbt en titt in ,  dagen bara försvann.

Tog lång tid med nya naglar, pedikyr, manikyr etc. Bilder får komma en annan dag, valde en skitläcker färg 😉

Tänkte på hemlängtan när jag såg en av bilderna jag tog i Sverige i helgen och jag kom på att det är inte själva Sverige som land som jag saknar utan mer dom som bor där ( vänner & familj) samt maten!

Detta drog jag i mig första dagen, precis stigit av tåget på Emporia;

IMG_20160311_122401

Bortsett från löken….  Det satt banne mig helt perfekt. Skagenröra och bakad potatis, en enastående kombination.

Och så fort jag får en släng av hemlängtan brukar jag antingen gå till någon av våra ”svenska restauranger” eller köpa på mig en massa mat etc i svensk affären.

Hemlängtan går nog via magen … vidare till hjärtat <3

Vad förknippar du med hemlängtan?

Kram Jess

Ps: Ni glömmer väl inte bort att tävla??? Klicka HÄR.

annorlundaunderbara

8 Comments

 1. Hej Jess! Vi har ju tänkt oss att bo i Spanien till vintern och bo i någon annans bostad! Så det jag kan tänka mig att sakna och längta hem till är mina egna saker. Vet inte alls hur det kommer att bli, har börjat få lite ångest när jag tänker på min lilla resväska och vad som ryms däri! Vad gör man utan sina saker?? har du några tips? vill ju gärna prova på att bo därnere innan vi eventuellt flyttar ner, men som sagt, vad gör man? Man kan ju inte läsa böcker hela tiden! Maken spelar ju både golf, tennis och bridge så han har ju det han gör, men jag då? Virkar grytlappar kanske?

  • Oh men Biggan, det finns ju hur många klubbar som helst om man vill aktivera sig. Vi har i allafall Swea, AHN ( tror jag den heter).. sök på facebook typ; Svenskar i Spanien, Svenskar i Torrevieja etc. Det kommer säkert att finnas något för dig, så du slipper virka grytlappar;-) Kram

   • Tack Jess för ditt svar! Jodå, är redan med i de grupper du nämner så jag hoppas på nya vänner där! Ska nog bli lite mera aktiv i andra grupper, kanske gå en spanska kurs där? Vi är med i Mas Amigos som har en del olika kurser. Trevlig helg! Kam👍

  • Om du har 25 grader i dag så ..okej;-)
   Idag ställer jag undan vinterskorna och deklarerar att våren/sommaren är här;-)

 2. Längtar mest bort just nu ;), till palmer, tapas och cava 🙂
  Har du förresten varit på Picasso museét? Hur var det tycker du?
  Kram

  • Hej Jacqueline, vi har faktiskt aldrig varit inne. Lillan har varit där med klassen men …..då vart hon 12 år och inte alls särskilt road av konst. Jag tycker mest om att strosa i kvarteren, bodde ju ändå i Malaga i 3 år och har många minnen från katedralen, plaza de la merced etc. Om ni åker dit, berätta gärna vad ni isåfall tycker om museet. Kram

 3. Absolut, hoppas vi får tid att ta oss dit i vår eller sommar. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *