BARN UNDANBEDES !

Hej vänner,

Hoppas ni har en bra måndag. Här nere ösregnar det och det känns mindre smart att trippa runt i ballerinaskor.

Igår gjorde La Perla ett inlägg som till viss del upprörde många.

logga-long-2

La Perla är restaurangen på Mallorca / i Palma som drivs och ägs av Emilio Ingrosso och Åsa Ingrosso. 

De bestämde sig för att sätta åldersgräns för barn till 13 år. Barn under 13 år är ej önskvärda.

Vad tycker du om detta ? För det var många som tyckte till i kommentarsfältet på deras Facebooksida.

Jag tycker; först måste man ha besökt restaurangen för att förstå.

Detta är en liten, intim restaurang med lugn, avslappnad mysmiljö. Hit går man främst om man är vuxet sällskap som vill unna sig det där ” lilla extra”.

10987411_480597968760255_4649528681012037545_n

Skulle jag gå hit med mina barn? Nej, det skulle jag inte. Dels är inte miljön ”barnvänlig” och jag tycker det finns många andra restauranger som lämpar sig bättre för barnfamiljer.

Jag kan jämföra med senast vi var på semester ( förföra veckan). Fullt med barn som sprang överallt, det skreks, det spelades på ipad/mobil med ljudet högt. Föräldrar satt och mata sina barn för dom inte kunde släppa taget om mobilen eller ipaden.

När våra barn ( lillan) är över 16 år kommer det att bokas hotell där barn undanbedes. Dom brukar oftast ha åldersgräns neråt med 16 år. Det tycker jag ska bli skönt. Vi har gått igenom bamseklubb, minidisco etc och känner att den biten kan vi.

Likaså gäller La Perlas beslut, som jag för övrigt välkomnar.

Går jag och mannen ut och ska unna oss, en lugn kväll tillsammans med långsittning (avsmakningsmeny eller 3 rätters) så vill vi ha det lugnet. Annars kan vi gå på annan restaurang och ta barnen med oss. Som vuxen kan man också få lov att uppskatta barnfritt, fast jag älskar mina barn över allt annat 😉 Förstår ni hur jag tänker?

Vad tycker du ? Hiss eller diss för barnfri restaurang?

Ps: Bör också tillägga att det inte alltid är ”barnens fel” utan passiva föräldrar står också för en stor del av det jag upplever som besvärligt….

kram Jess

Bilder lånade från La Perla´s facebooksida. 

annorlundaunderbara

22 Comments

 1. Jag är helt PÅ!! Jag har ett par egna restauranger, bla på sommarorter och det är ett problem men det är inte barnens fel, det är de passiva föräldrarna som någonstans i sin barnuppfostran har missat sunt förnuft och vad gränsdragningar betyder. Kan väl säga att jag inte får de mest kärleksfulla blickarna av föräldrar när jag pratar villkor och regler med barnen (innan jag sätter krokben för dem 😉

  • Precis, passiva föräldrar. Därför passar också en restaurang med lekavdelning/kritor-penna-papper/lekhörna bättre 😉 Kram

 2. Tycker det är helt rätt. Det bör finnas barnfria restauranger såväl som dem som är barnvänliga. Ibland vill man faktiskt inte höra en massa skrikande och stojande barn och ibland är det precis det man vill höra. Och mest lite lagom säger hon som tycker bäst om andras barn som kan återlämnas när de blir jobbiga. (Och älskar min vuxna dotter ändå.)

 3. Hiss!! Hur skönt e det inte att kunna gå ut o äta i lugn o ro!!! Klockrent!! Tummen upp😉👍

 4. Tycker det är helt okej. Finns så många andra fina restauranger som barn passar bättre in i miljö. Små intima restauranger bör barn inte vistas i, i respekt för ”kärlekspar” som exempel, som vill ha lugn, kanske barnfri kväll om de har barn, som första datekväll … listan kan bli lång. 😊

 5. Håller med dig till 100%! Var sak har sin tid och jag tror att de allra flesta tycker att det är skönt med barnfritt både på hotell och restauranger när småbarnstiden är avklarad!
  Tack för en jättetrevlig blogg👍

 6. Tummen upp för barnfria restauranger så länge föräldrarna inte bryr sig i sina barn.

 7. Jag ser ett problem.
  Vi har tre barn varav en är vuxen. De andra är 9 och 11 år. De springer inte runt och gapar. De ställer inte till några scener. Jag vet att det finns barn som stör mycket när man är ute, och då syftar jag inte på de barn pga diagnoser som inte kan hejda sig utan i de fall där alla barn springer runt och föräldrarna inte bryr sig. Vår familj älskar att gå på mysiga restauranger, vi vill inte heller sitta i värsta stimmet eller på en lekavdelning. Jag tycker det är bättre att alla är välkomna och att man isf säger till/kör ut de som stör istället. Det finns ju en del vuxna som också stör och visar noll hänsyn.

  • Jag förstår, har också en dotter som är vuxen och inte längre räknas som barn. Men, samtidigt så finns det så stort utbud av restauranger att vi helt enkelt bara väljer en annan när vi går ut alla. Går jag däremot ut med bara min man, då väljer jag gärna barnfritt.

 8. Varför ska alla klaga?? Har inte hört att någon klagar på att det nu äntligen finns åldersgräns på hotell. Jag älskar också mina barn över allt men har precis som du passerat småbarnsåldern. Mindre barn passar inte in i alla miljöer. Så är det bara. Tycker att alla restaurangägare får välja själva om de tycker att de vill ha åldersgräns eller inte!
  Det är skönt att kunna slå sig ner på en mysig resturang utan barnskrik och gnäll!
  Med vänlig hälsning, Kristina

  • Jaa, jag välkomnar det. Likaså vissa hotell , som vi båda säger , har valt åldersgräns. En av strandklubbarna som jag besöker, har från 1 juli och månaden ut barnförbud. jätteskönt tycker jag. kram

 9. Bra när man vill ha lugn och ro, men synd för jag hade gärna velat besöka den i sommar när vi är på Mallis, men vår minsta är ju bara 9, kanske en bra ide att barn får vara där fram till tex kl 19 eller dylikt kramis

 10. Behöver inte skriva så mycket mer än att jag håller med dig helt och hållet. Kram Inger

 11. Hej!
  Instämmer totalt har själv tonåringar och nu har det aldrig varit något större problem med att ha med dem på restaurang de har alltid varit hungriga och ätit sen har det med föräldrarna att göra numera verkar de tro att det är ok att låta dem springa runt o gapa o leva om. Sen när de var mindre fick man väl anpassa restaurangvalet inte en mys o pys med lång middag hellre kinakrogen även där lär de sig restaurangvana. I somras var jag och ena sonen på Mallorca på ett 16 års hotell så skönt (nästan för tyst) men Lollo & Bernie och Bamse klubb är man klar med.
  Hälsningar Birgitta S

 12. Först var det Club 33(ungdomshotell), sen Sunving(barnhotell)………….nu Sunprime (Vings barnfria hotell på bla. Mallorca) och besök på La Perla varje sommar. Älskar det…….älskar också barn (jobbar med barn) men allt har sin tid. Nu vill jag ha lugnet och barnfritt……….
  Så heja La Perla för det initiativet. Vi kommer i sommar och njuter……..
  Längtar redan efter er goda mat :=)
  Kram Lena

 13. No problem! Finns ju massor av andra restauranger som passar bättre om man har små barn. Bara skönt att det finns barnfria alternativ tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *