HUNDAR, CITRONDOFT OCH TYP WC ANKA ?

Hej vänner,

Sitter hemma i lägenheten och jobbar lite. Skönast med jobbet som jag har är flexibiliteten, jag kan sticka hem vid 14.00 och jobba hemifrån. Dvs om jag inte har några visningar så klart.

Här vi hyr får man lov att ha hund men dom får inte skälla. Det är ju en kul grej…..

Typ; ha gärna barn men dom får inte låta.  Hur som haver, våra killar är inga skällande hundar när dom är ensamma. Men om någon går förbi vår ytterdörr ( har bara en granne) och om någon ringer på porttelefonen, ja då skäller dom.

Detta har gjort mig superstressad…. Och vi provade köpa ett litet halsband som skulle ge vibration vid skall. Den fungerade inte och vi tyckte inte om idén så den lämnade vi tillbaka.

Fick tipset att köpa ett halsband som sprutar ut en citrondoft om hunden skäller. Finns på olika sidor både i europa och i Sverige. Men, har någon provat? Vill ju gärna veta om det fungerar.

60538_PLA_PetSafe_Anti_Bell_Halsband_6

Så här står det på nätet ; ”

PetSafe antiskall-halsband, Träningshalsband med med citronelladoft-spray mot oönskat skällande – sprayar automatisk när hunden skäller. Enkelt att använda, effektivt och säkert för alla hundar” 

Förstår att det skiljer sig från hund till hund men denna varianten känns skonsammare. Vill inte ha något som gör ont på mina killar ;-(

Gammal Bild, nu är dom sommarsnaggade

Gammal Bild, nu är dom sommarsnaggade

Om den inte funkar så kanske huset i allafall luktar fräscht 😉  Och inte wc-anka….

Hiss eller diss? Har du erfarenhet av hundar som skäller? Hur vänjer man dom av med det beteende? Tips mottages.

Kram jess

annorlundaunderbara

4 Comments

  1. Vilket shit ! tänk om det finns barn som låter o släpper saker rakt ned i golvet duns duns? Precis som du skrev har inga tips vi har haft 2st Westies dvs terrier envisa ja skälliga ja men vad jag lärt mig så är de en av de terrier raser som faktiskt knappt skäller ? våran lycka då vi alltid bott i lägenhet hiss som åker upp o ner o folk som raskar runt. Tror att mkt var att de vande sig tidigt med allt detta och i början när de rusade till dörren så skällde de inte på vägen dit men väl framme vid dörren då satte de igång o vi (jag) var där o sa ifrån inte ok beteende sen tröttnade de bor man i lägenhet så vänjer de sig vid grannar. Måste vara mkt svårare att gå från hus till lägenhet helt klart . Detta var absolut inget tips inser jag bara en reflektion. Men finns det hjälpmedel använd dem så klart och sen får du väl muta killarna skäller de skäller du slutar de att skälla blir det en hundgodis.
    Hälsningar Birgitta S

  2. Ja det är inte lätt. Jag har upptäckt att det går bättre. Ett skal och jag ger dom onda ögat och så ändrar dom riktning från hallen in till vardagsrummet. Vi får se om halsbanden behövs, får ha dom i ett skåp som plan B.
    Vi saknar vår trädgård ;-(
    Kram J

  3. Hade grannar en gång i tiden som hade ett sånt halsband på sin…terrier av nåt slag. Trots att vi bodde i villa konstigt nog. Vet inte om citrontjosan alltid var slut i det halsbandet för den skällde då bra mycket iaf 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *