DET KAN BARA BLI BÄTTRE NU

God morgon vänner,

Jag vet, ska sluta klaga snart men fyyy vad det är varmt här….

I dag, måndag .. och tandläkaren. Ni vet vad jag tycker om tandläkaren… tycker iiinte……

Som tur är går jag där min väninna Carina jobbar, hon håller koll så jag inte slutar andas och peppar mig 😉

Tandläkaren heter Björn och han är extremt skicklig på framför allt att sätta bedövning.

Hon skulle egentligen varit på en av deras andra kliniker idag men då hade jag avbokat min tid… hon fixade och trixade och kom in bara för min skull.

20160905_101603

Så vad sa tandläkaren….. lite tandsten och ett hål under en gammal ful grå amalgamfyllning. Shit…..

Jag vart inte riktigt förberedd på det… så jag började svettas, blev darrig och skorna åkte i golvet. Men det var ju lika bra att ta tag i det när jag redan satt i stolen.

images-1

Det blev således; 4 röntgen bilder, tog bort tandsten, polerade, spruta, bort med gammal fyllning och hålet och dit med nytt. Vad hade det kostat i Sverige ? Jag hör hela tiden att det är mycket billigare här och det tror jag nog det är. Min gissning skulle vara att detta hade kostat runt 3000 kronor i Sverige ?

Jag betalade drygt 1 600 kronor för hela kalaset. Inga roliga pengar men jag är livrädd för att det ska gå så långt att jag måste rotfylla..då får dom antingen slå mig medvetslös eller dra ut tanden…

scumbag-dentist_o_656833

Duktig är jag i allafall som satt kvar 😉

Nu mina vänner, kan veckan bara bli bättre.

Kram jess med tandläkarskräck och sprutskräck….

annorlundaunderbara

8 Comments

 1. Du får lov att klaga på värmen, vet hur det kan vara. Ändå går jag här och småsvär bittert över kylan och längtar ner till värmen. 😊
  Tandläkarbesök … ja det är en annan femma. Skrattade gott åt serierutan 😂😂😂

  • Haha, visst var den bra. Jag vill ha helium och gärna också en dunderbedövning;-) Kram

 2. Hej Jess! Jag går regelbundet till min tandläkare och tandhygienist. Det blir 2 ggr per år, såvida det inte är nåt som måste åtgärdas. Och tänk, min skräck inför dessa besök är heeelt borta! Marie, min underbara tandläkare, har liksom ”botat” mig. Hon berättar hela tiden vad hon gör i min mun och liksom berömmer sig själv med ”å så fint det här blir, nu ska jag bara….” Nu nåt helt annat, har du nåt boktips att komma med? Måste köpa upp mig på böcker inför vår Spanienvistelse som jag längtar så efter!😎 Tack på förhand!

  • Hej Biggan, bra med så trygg tandläkare. Björn berättar också alltid , steg för steg men .. jag mår ändå så dåligt….
   Boktips..nu var det ett tag sedan jag faktiskt läste. Har snöat in på serier på Netflix och det har fått göra att böckerna satts på paus. Ska klura lite;-)
   Kram J

 3. Hej!
  Skrattade gott åt bilderna jag också. Tandläkaren är ett rent straff fick kallelse idag skall dit i Oktober will not. Då jag de senaste året drabbats av en del otrevliga saker då det gäller tänder. För övrigt kan du klaga på värmen bäst du vill! Men nu ikvöll har vi runt midnatt ca +17 så skönt hoppas att jag slipper en morgon i +10 när jag väntar på bussen.
  Kram Birgitta S

  • 17 grader låter väl härligt, sol och lite höst i luften? Ja , vi har fått in ännu mer värme, vindar från Afrika. 40 grader i skuggan på samtliga håll…. det är inte skönt alls. Ska snart en tur till Sverige, då ska jag andas krispig höstluft;)
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *