DET HÄR MED OINBJUDNA SMÅKRYP

Hej vänner,

Som jag skrivit tidigare så åkte hundarna på loppor… Jag tvättade , droppade droppar, satt på  (dyra) halsband och tvättade allt i huset. Alla kuddfodral, sängkläder, hundarnas leksaker av tyg, deras kojor etc, allt rengjordes. Trädgårdskillen sprayade hela trädgården med något som skulle ta dö på lopporna, om dom fanns i gräsmattan. Och ändå…. hittade jag en loppjävel på Lilleman.

Så vad gör man åt dessa två lurviga killars ohyra??

20161031_200943

20161102_153619

Man får tyvärr ta och boka tids hos frisören och i stort sett raka av pälsen…. Vilket jag helst inte alls gjort då jag gillar killarna lite lurvigare.

20161102_191030

20161102_191035

Haha, kolla Bolt (längst fram ), han ser ju tokig ut 😉

Detta hjälper förhoppningsvis. Jag är trött på att tvätta, dammsuga soffor och allt annat. Det är ett stort hus vi har och överallt där killarna varit måste jag rengöra…många gånger.

Det växer ut igen, pälsen alltså, så snart har jag lurviga, loppfria killar (hoppas jag)

Ha en trevlig fredag. I kväll blir det nya naglar och sedan soffhäng.

Kram Jess

annorlundaunderbara

7 Comments

  • Usch , nä det är inte alls kul med kryp. Här nere har vi bara haft 1 fästing på 4 år. Men det här med loppor är något nytt…
   Kram

 1. Dom ser ju tokglada ut iaf 🙂 Minns att en hund vi hade tidigare fick loppor en gång. Det krävdes två behandlingar innan dom försvann men sedan kom inga fler. Tror hon fick dom av nån hund vi träffade på promenaderna.

  • Håller på att bli tokig faktiskt. Lopporna hängde med hem sedan killarna var på hotellet senast. Idag har jag, återigen, tvättat allt inkl schampoonerat killarna ordentligt… Nu tycker jag det räcker…. Kram

 2. Jag vet precis hur det är. Vi fick ju kvalster hos hönsen här hemma…fy satan vad jag tvättade och skurade allt i huset samtidigt som både höns och hönsgård sanerades! Ändå förväntar jag mig varenda gång jag går in där att det ska börja krypa på mig 😱 Peppar peppar så har det inte hänt ännu!

 3. Hej!
  Vilket elände loppor och hur funkar det syns de tydligt? kryper direkt på mig. Sen har jag hört att alla hundar,katter ,kaniner hästar osv som vi människor omger oss med har alltid lite loppor men jag vet inte. Vill bara veta såg du dem? Låter jag nojig ja det gör jag.
  För övrigt så är killarna hur söta som helst synd att de fick loppor.
  Nu har vi lite snö o -2 i Stockholm tyvärr har det blåst så det känns skitkallt stanna i Spanien.
  Kram och hälsningar Birgitta S

  • Hej Birgitta,

   Ja, jag såg loppan i pälsen. Snabba som tusan är dom. När dom är i pälsen så kryper dom längst med skinnet på hunden men när jag får tag på dom så försöker dom hoppa. Jag fick en loppa direkt på min fot….. Kliar på mig också, överallt. Går igenom killarnas päls varje dag , minst 10 gånger, ryster sängkläder och killarnas kojor, dammsuger… känns väldigt jobbigt så jag hoppas att vi får bukt på detta omgående. Här hade vi 14 grader i morse och jag känner att det börjar snart bli dags för heltäckande skor. Fast i solen under dagen är det jättevarmt och skönt. Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *