NU BLEV DET JULBAK I SPANIEN

Kunde inte hålla mig…. Körde inom Casa Nordica på vägen hem i fredags och köpte på mig en massa godsaker, bland annat svenskt mjöl, smör, jäst och saffran.

Sen städade jag ju hela huset i lördags och ryggen var väldigt trött. Men, kanske en form av ADHD för energin gjorde att jag inte alls kunde ligga stilla och vila efter storstädningen, så….. det vara bara att börja baka.

Lussebullar;

img_20161112_144127

Killarna såg på med sug i blicken;

20161112_154626

20161112_154630

img_20161112_154807

Icke sa Nicke, blev inga saffransbullar till killarna.  Men det blev till mig och väninnan Carina igår.

Jag älskar lussebullar trots att jag förlorade saffranssmaken 2002. För mig smakar dom som söta vetebullar ungefär. Gott i allafall. Saffran använder jag egentligen mest för andras smaksinne samt för ögat. Gula bullar ser ju lite mumsigare ut.

Har du börjat julbaka än ?

Vi festade loss på både glögg, julmust, pepparkakor och lussebullar igår;

img_20161113_152034

Önskar dig en trevlig vecka.

Kram Jessica

annorlundaunderbara

15 Comments

 1. Har inte börjat baka ännu … och förmodligen blir det inget detta år. Eller jo, kanske lite pepparkakor, med köpt pepparkaksdeg. 😉

  • Haha, självklart köpt pepparkaksdeg. Jag har slutat baka pepparkakor då jag vill ha dom jättetunna… alla man bakar själv brukar svälla upp och bli tjocka…dom kan jag inte äta….. 😉

 2. åh, nu blev jag sugen på att baka lussebullar! Fast det får vänta lite eftersom jag tycker det räcker med att jag bakar sådana 1 gång inför jul och om jag bakar nu kommer det inte att finnas några kvar ens till advent!

 3. Hemmagjorda pepparkakor är det ingen här hemma som gillar – däremot köpta 🙂 De senaste åren har jag istället bakat typ kolasnittar, men med pepparkakskryddor – jisses, de går åt som smör!

 4. Hej! Nu bor vi ju också i Spanien, över vintern, och vill också baka saffransbullar. Men saknar hushållsassistenten, bakar du för hand? Såg vad jag tror var färsk jäst på Mercadonan idag, kan det vara rätt?? Sen saffran, har du köpt det här i Spanien och funkar den lika bra? Tacksam för dina tips! Njuter i fulla drag här! Varmt idag så det blev beachen! Kram från Biggan

  • Så mysigt Biggan 😉 Jag bakar för hand, har tyvärr ingen assistent. Jästen jag köper är svensk jäst för söta degar, likaså mjölet är svenskt. Har märkt att det går inte att dosera på samma sätt med spanska produkter. Har du någon ”svensk affär” i närheten, så prova och se vad dom har hemma. Har provat med spansk jäst men fick det inte att fungera. Lycka till. Kram J

 5. Såg verkligen gott ut med lussebullar och killarna verkade tycka detsamma de är för söta .
  Trevlig helg och kram !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *