SÅ SAKNAR JAG SVERIGE

Helt ärligt talat, jag saknar Sverige, staden där vi bor, naturen som vi har, min man och yngsta dotter, min syster, släkten… MATEN, åh vad jag saknar maten.

Detta har förresten också åkt ner i magen;

20161229_134113

Och kanske 2 stycken semlor….

20161227_105242

Och kanske fondue på Stäket i Lund med mannen;

20161230_171759

Det där med min årliga check-up som jag gjorde för ett tag sedan. .. .

Jag har ju inte berättat resultatet , det får jag nog göra i ett annat inlägg men ovan på bilderna har ju inte gjort min situation bättre.. Får skärpa mig nu eftersom jag ska till läkaren igen i Februari….

Och sen får jag nog inte fortsätta äta så våldsamt mycket när jag väl flyttar hem…. Kommer inom kort att rulla fram. Maten i Sverige…mums.

Kram jess

 

annorlundaunderbara

14 Comments

 1. Så gott allt ser ut, mumsigt!!!
  Förstår att du saknar Sverige när det är så många i din närhet är där … men ska du verkligen flytta tillbaka?

  • Ja jag är färdig med Spanien ( för denna gången). Skulle bara ha blivit ett år..det blev några till….. Kram

 2. Hej Jess!
  Jag kan verkligen hålla med dig, inget slår den svenska maten! Vi är lyckligt lottade som bor i närheten av två butiker som har svensk mat här på Costa Blanca, så underbart att få tag i Bregott, lättmjölk från Arla, filmjölk, leverpastej och annan svensk mat! Många tycker att är man i Spanien så ska man äta spansk mat, men har man möjlighet att äta svensk husmanskost så….. Vad händer med dig nu? Flyttar du hem till Malmö eller? Så modig du är som bor ensam i ert stora hus, du kan inte vara mörkrädd?? Önskar dig god fortsättning på det nya året! Kram Biggan

  • Älskar svensk husmanskost 😉 Mums
   Vi bor utanför Malmö så det blir faktiskt ny ort och nytt boende för oss. Ja inte för mannen och Lillan, dom har bott där sedan i somras. Spanien finns kvar så vem vet 😉 Känner mig faktiskt så mycket tryggare här nere än i Sverige. Jag är inte rädd trots det stora huset och min ensamhet. Killarna vaktar mig 😉 Kram & god fortsättning

 3. Måste fråga.. Du får ha i åtanke att jag är allt annat än allätare, men VAD är det på korven..? Ser ut som två kulor vaniljglass med grillkrydda på, men det förmodar – läs: hoppas – jag att det inte är.. 🤔

  • Hahahahaha, I know . Det är potatismos med grillkrydda, sen grillad korv och allt serveras i ett korvbröd;-) Kram

 4. Hej!
  Förstår precis vad du menar med att man saknar mat och vissa rätter. Det kan jag göra efter 2v i Spanien eller Grekland eller Italien även om jag gillar den maten. När jag bodde 2 år i USA så saknade jag svensk ost, sportbröd, kaviar(som jag inte äter så ofta) men trots att de har all snabbmat som finns saknade jag en hederlig Sibylla tjorre med korv o bröd stark senap mos o räksallad o gurkmajonnäs (säger väl allt om min kost o varför jag måste ha koll på vad jag stoppar i mig) skämt å sido så saknade jag även all den bra maten vi har i Sverige som jag faktiskt håller mig till större delen av tiden. Kan förstå att alla de som kommer från hela världen till Sverige vill ha tillgång till sina smakupplevelser sen kanske de skulle anpassa sig lite mer enligt mig. Men jag uppskattar även alla utlänska inslag i maten som vi fått här och provar inte allt men mycket. Nu i Stockholm snöar det mkt och imorgon lär det bli problem med kollektiv trafiken som vanligt för lite plogbilar är inte bara orsaken utan alla dessa som skall ut o åka med dåliga däck o en del nötter med sommardäck o hamnar på tvären så då kommer inte plogbilen fram?? så jag lär få promenera till jobbet för buss kan jag glömma och ingen plogis har jag sett på våran gata ännu.
  Trevlig fortsättning och mås så gott!

  • Oj har ni fått så mycket snö? Tänk att kommunen aldrig kan vara förberedda för vintern med tillräckligt många plogbilar….det blir ju vinter varje år liksom…
   Hoppas du kan få en skön promenad till jobbet i allafall.
   Just nu sitter jag och mumsar på svenskt bröd ( tog med mig tekakor tillbaka) , med dansk gräddost. Gillar också utländsk mat , väldigt mycket till och med, men svensk husmanskost… den är svårslagen;-)
   Gå försiktigt. Kram

 5. Hej!
  det funkade bättre med bussar o kollektivtrafik denna gång så skönt de var bättre förberedda denna gång så jag pulsade bara fram till bussen sen var det förseningar osv men bussen gick i varje fall o jag var klädd för kyla så jag kunde vänta i 15 minuter utan problem. Sen alla nötter i högklackad stövel o ingen mössa osv???
  imorgon är det halvdag här så skönt även om jag o min bästa kollega kankse inte kan gå 14 men senast 15 skall vi nog komma iväg. Så skönt mannen åker till Tallin på jobb imorgon och åter LördagNatt/morgon och nu sa en av tonårssönerna att han kanske hänger på en polare till landet på Fredagmorgon det blir jag och Niklas kvar här hemma o planerar att gå ut o äta är mysigt att vara på tuman hand med bara en son bara han o jag.
  En annan fråga Trettondagshelgen är väl stor i Spanien med presenter o helgeon osv…?
  Trevlig helg! och Kram.

  • Hahaha, nötter med höga skor och inga mössor 😉
   Låter mysigt med en kväll med sonen , på tu man hand.
   Här är det helg, helt rätt; de 3 vise männen kommer och delar ut presenter. Spansk julafton. Det är festligheter och det går fullt med folk på gatorna, det är full rulle. Svårt att komma fram med bil…många gator stängs av. Så.. jag håller mig hemma;-) Kram

 6. Såg på Instagram att dottern flyttat o jag kände som du, när min drog till Sthlm för ett år – halva hjärtat försvann.. Kommer hon stanna i Spanien, när du flyttar hit då?

  • …. jag det känns. Tomt men samtidigt helt rätt… Det är ju så här det ska gå, klippa navelsträngen och allt det där 😉 Kram

   • Det är skitjobbigt! Men som du säger – det är som det ska. Skulle å andra sidan inte vilja ha dem hemma till 40 heller 😂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *