NÄR MAN GÅR UPP I VIKT OCH KAN HJÄLPA ANDRA

Japp, så var det med det. Rubriken säger väl allt.

Jag har gått upp ofantligt mycket i vikt … kan vara att det blivit för mycket av detta;

IMG_20170113_114324

Och för lite motion… brukar ju i regel hänga i hop. ( Ska ta tag i det.. sen… ska bara….)

Screenshot_20161203-191959

Och med tanke på att jag har för högt kolesterol så borde jag börja lägga om kosten.

I alla fall, med viktuppgång innebär det att kläderna krymper. Kan vara fukt i garderoben (som alla tjejer känner till ) meeen…. så är det ju inte denna gången. Det blev en utrensning och jag lyckades få ihop 7 stora Ikeapåsar med kläder… som inte går på mig längre…. Ut, ut, och bort.

20170110_163539

Jag körde upp alla kläderna till en av Cudecas butiker. Dom tillhör svenska motsvarigheten till Cancerfonden och Hospice.  Alla kläder säljes i en av deras butiker och pengarna går till dom som vistas på Hospice.

Så , att gå upp i vikt kändes inte lika illa när man tänker på att detta med för små kläder faktiskt kan gynna andra.

Var brukar du göra av dina utrensade kläder ? Några gånger har jag lagt i uppsamlingscontainers i gatan men tyvärr så kommer ”sakletarna” och lyckas riva upp kläder från containern och sprider ut dom på gatorna.. Känns inte alls lika kul att försöka hjälpa när det blir så.

Nu ska jag in till Fuengirola en runda. Vi hörs senare.

Kram Jess

 

annorlundaunderbara

9 Comments

 1. Sist jag rensade min o även mannens garderob, vart det en ”akutrensning” – men som hade varit välbehövlig väldigt länge – då ett hus med både butiker o lägenheter brann ner till grunden, här i stan. DÅ fick jag tummen ur o rensade hårt o körde – hur många som helst – papperskassar med kläder till en insamlingsplats, som gjordes, så de drabbade kunde gå dit o få sig lite kläder att börja med iaf. Fy vad hemskt att förlora allt man äger o har.. Dessvärre förlorade ett föräldrapar, sin dotter, en tjej sin syster, en kille o hans dotter sin sambo o styvmamma o en himla massa personer, sin vän..

   • Ja, det vart länge en dyster stad efter den händelsen. Trots att jag inte visste vem tjejen var, kände man med hennes familj o vänner. Har själv förlorat en ung på nära håll.

    Samtidigt märkte man hur folk ställde upp för dem som drabbades i branden – DET var fint att se 🙂

  • Fortfarande för mycket…… använder ju ständigt samma plagg…. 😉

 2. Hej!
  Trist det där med allt som krymper 😡.
  Vi har en butik som heter myrorna mkt nära oss gångavstånd de tar emot allt kläder skor böcker mm allt som är helt rent o funkar suveränt. Vi har lämnat mktdär under alla år .
  Hälsningar o kram Birgitta Sv

  • Känns alltid så mycket bättre när man kan hjälpa andra och inte bara slänga bort saker som inte används. Så länge det är helt och rent 😉
   kram

 3. Förståndigt av dig! Själv har jag massor av kläder som väntar på…bättre tider??
  Fast de där bättre tiderna verkar dröja…väntat i typ 5 år nu.
  Får nog ta och rensa lite jag också, när jag tänker efter 🙊 Skyller på att jag lever gott ✌🏽️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *