VEM FRYSER HEMMA ?

Hej vänner,

I dag har vi faktiskt ( äntligen) fått lite solsken tillbaka.

Det är nog en ungefär 20 plus i solsken och lä. Men inomhus, jag fryser.

Som ni vet sedan tidigare inlägg, bor jag nästan i min fleecepyjamas och mina morgontofflor.

20161126_171654

Det är en sak som vi ångrat, att vi inte installerade värmepump i huset. Tror vi var lite snåla där på slutet..

Samt att marknaden och utbudet för detta är betydligt större i Sverige än här i Spanien.

Som det är nu får jag värma upp samtliga rum med värme från Ac;n. Utom i tv-rummet där vi har ett värmeelement.

Men det blir inte samma värme jämt i huset. Lämnar jag ett rum kommer jag direkt att känna temperaturskillnaden utanför rummet. Och det går inte att köra värme via ac i hela huset, det kommer att kosta skjortan.

Hade vi kunnat backa bandet lite hade vi installerat värmepump när vi ändå var i gång med renoveringen. Jag vet att grannen har gjort det och hon säger att det var det bästa dom gjort.

Hur värmer du upp ditt hem?  Fördelen med att bo i Sverige är ju att det i regel är hyfsat varmt inomhus.

Här är husen byggda för att hålla värmen ute ( under sommarmånaderna) men tyvärr så blir det ju då väldigt kallt på vintern. I vårt ena vardagsrum står graderna på 17 grader.

Hade jag kunnat backa bandet ytterliggare så hade vi nog valt att även ha uppvärmd pool.

För som idag, sitter man i lä blir man faktiskt varm. Men det där med att kasta sig i en pool som håller 14-16 grader … det är absolut inte aktuellt.

polarpumpen-poolvarme-header_1_1_

Om poolen då i stället varit uppvärmd kunde vi använt den året runt. Nu börjar jag bada i slutet av juni och badar till ungefär mitten av september. Sen blir jag badkruka och fryser igen.

Nu väntar solen och för att värma mig måste jag gå ut…

kram Jess

annorlundaunderbara

2 Comments

  1. Usch för att frysa men problemet med kalla hus i Spanien och övriga Medelhavet under vintern är ett väl känt problem för oss nordingar som är vana vid annat under höst vinter och vår. Sen har många golvvärme här numera och det gör mkt och varmluftspump är toppen det har vi på landet och blir det riktigt varmt på sommaren stänger vi alla fönster o dörrar o kör den som ac. Det roliga var för x antal år sen då vi installera den på våren efter en kall vinter med dåliga gamla elelement o frös satan trots vedspis. detta var en mkt varm sommar o mannen o killarna ca 10-11 år var där o det var +30-35 med tropiska nätter. Mannen testade AC till natten ut med myggnät o igen med alla fönster han vaknade framåt 2-3 tiden o frös som en gris det var +13 killarna hade sopat igen dörren till sitt rum o slitit fram täcken o badrockar.
    Hälsningar o Kram Birgitta S

  2. Här i Spanien installerade vi värmepumpar i alla tre sovrum och i vardagsrummet och dom går varma där vi är mest. Tur är det, för jag fryser oavbrutet ändå. Bäst är det under elektriska värmefilten i soffan. Synd att det är så svårt att få nåt gjort därifrån bara 🤔 I Sverige får vi golvvärme i hela huset ( hallelulja!) nu när vi köpt nytt…som jag längtar! Här är det yllesockor OCH fårskinnstofflor som gäller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *