annorlundaunderbara

6 Comments

 1. Hej!
  Underbara bilder!
  Tänkte fråga dig några saker, vi funderar nämligen på att kanske prova att bo nåt år eller två i Spanien hela familjen, men får det krävs ju jobb.. Jag tror jag har lättare att fixa då jag bott tidigare i Spanien, kan lite av språket osv, men min sambo kanske det är mer begränsat för. Han har jobbat på Landvetter flygplats i 12 år och kan således allt om marktjänst på flyget, så det vore ju ett alternativ, och nu jobbar han i Gbg´s hamn sedan drygt 2 år tillbaka. Har du överhuvudtaget någon uppfattning om hur möjligheterna ser ut för den typen av jobb för en svensk? Kanske känner du någon som vet?
  Att någon av oss har ett jobb om/när vi flyttar ner är ett måste.
  Och om du har förslag åt mig är det väldigt välkommet också förstås 😉

  Kanske ses vi på solkusten nån dag..! 🙂

  Kram Catta

  • Hej, ja det krävs lite jobb. Först, ska barnen gå i svensk privatskola? Sedan att hyra något kan vara både lätt och svårt, beroende på vilka månader ni letar. Att skaffa jobb är lättast som svensk via några av de svenska telemarketing företagen. En bra lön i Spanien är ungefär 1500 Euro i månaden. Många spanjorer har inte ens 700 € / månaden för en heltidstjänst. Så.. man tjänar betydligt mindre vilket leder till att man bör ha med sig en bra buffert. Din man hade säkert kunnat få jobb på skandinaviska företagen. Min dotter jobbar på Telekusten, ligger i Fuengirola. Sedan har vi Runway , som ligger i Arroyo de la Miel. Sector Alarm har också huvudkontor i Fuengirola. Och även något taxibolag, minns inte vilket just nu. Din man hade kanske även kunnat jobba som mäklare. Där finns 2 olika upplägg; anställd med låg lön och mindre procent i kommission. Eller enskild firma ( du arbetar på något mäklarkontor men jobbar endast mot kommission). En bil kommer ju att behövas 😉
   Hör av dig om det dyker upp fler frågor. Vi kommer nog tyvärr inte att synas för jag lämnar Spanien i April. All lycka till.
   Kram <3

   • Tack snälla för ditt svar!
    Om det blir en flytt för oss så kommer det inte ske förrän om tidigast ett år, under tiden ska vi kolla upp allt nödvändigt.
    Vart tar ni vägen då, hem till Sverige igen?

    Kram

    • Yngsta dottern och mannen bor redan i Sverige. Jag flyttar också hem till Skåne medan stora dottern blir kvar i Spanien. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *