FÖRSÄKRA DIG OCH SPARA PENGAR

Hej vänner,

Hoppas ni alla har det bra, själv är det full rulle.  Både med hem, hundar, barn men också med letande av diverse försäkringar.

Jag har bland annat förstått att efter mina år  i Spanien så har jag varit bortskämd med tandvård (betydligt billigare än i Sverige)  Jag har grym tandläkarskräck men tvingar mig ändå att gå 2 gånger/år. Och i Spanien gick jag alltid till den klinik där min bästa väninna Carina jobbar.

Men så är jag tillbaka i Sverige och pratade med en väninna som nyss varit hos tandläkaren. Det hade gått på flertalet tusenlappar och då var det inget avancerat som gjordes. Hon sa att det hade varit mest lönsamt om hon hade haft en privat tandläkarförsäkring. Jag visste inte ens att det fanns men hon rekommenderade mig att titta på Allra.se

allra_logo_mobile

Det finns olika nivåer som man kan välja att teckna, 3 olika rättare sagt. Och priset baseras på ålder.  Är detta något som man bör ha ? För att gå till tandläkaren kan göra lika ont i plånboken som när man lämnar in bilen på service…

Jag ska titta vidare på detta för slipper jag slänga ut mina pengar i onödan så är det ju all idé. Har du tandläkarförsäkring eller betalar du vid varje besök ?

Kram Jess

annorlundaunderbara

5 Comments

 1. Hej!
  Vet bara en sak om Allra o det är att de är nu under luppen pga fondförvaltning den delen som man får på sin svenska PPM (nu blev det krångligt) det finns en liten del som man skall förvalta själv o placera vad man vill o Allra har haft fonder inom PPM förvaltningen där man kan välja deras nu är det något fel med det o PPM har kastat ut dem så kanske inte köpa försäkringar från dem heller. Kan inte så mkt men kolla noga o googla på dem o läs om dem de var på nyheterna senast nu ikväll. Såg bara att det på din blogg kom upp reklam för Allra därför yrar jag om dem. Vet att Folktandvården erbjuder försäkringslösningar man betalar en viss summa varje månad o sen fixar de men man kanske måste varit kund där en viss tid o betalat skatt i Sverige. Många tror att Folktandvården är helt gratis men så är det inte man betalar även om man går dit sen är det gratis (dvs skattemedel ) för barn tom 18 år. Jag går privat hos en bra tandläkare men det kostar så klart men han är ansluten till något som heter Praktikertjänst o de har något avtal med Försäkringskassan så måste man fixa x antal dyra saker under ett år blir det i varje fall några hundralappar billigare. Nu när våra söner fyllt 18 tänker jag se till att de fortsätter att gå till Folktandvården sen kan de ansluta sig till deras försäkring när de fyllt 40år. Det bra med Folkis här i Stockholm är att de erbjuder tider kvällar o helger där jag bor vid Fridhemsplan har de även numera en akut mottagning öppen alla dagar 7-20 där hängde jag på låset för ca ett år sen en Torsdag kl 7. De fixa det akuta sen ringde jag min ordinarie o fixade resten.Oj vad jag skriver men jag hatar tandläkaren men tyvärr med åldern kommer saker som kostar flis där. Jag håller mig till min ordinarie tyvärr lite dyra men bra o jag känner inte panik. Sen kan man se det så här jag lägger ca 800-1300 var 5 e vecka på håret???? hos frissan för att hålla den gråa skiten som kommer ikapp en o syns när man är mörkhårig .
  Men se dig om o haka inte på första bästa försäkring kanske bättre att sätta av en slant varje månad för att sen ha pengar till tandläkaren.
  Hälsningar Birgitta S

  • Hej Birgitta, bra tips. Jag tror det är nyttigt att titta sig omkring. Folktandvården är inget alternativ för mig då dom anser att jag är så pass dåliga tänder att jag ligger i den ”dyraste gruppen”. Om jag inte tecknar försäkring här hemma blir det t o m nästan billigare att flyga ner till Spanien och undersöka tänderna där.
   Håller med dig annars vad gäller vart man spenderar pengarna. I Spanien gick jag vart 5:te vecka, här har jag inte hittat någon frisör till vettig peng än. Bara att göra påfyllning av slingor och lite klipp kan kosta från 1 800 kronor…. Jag får leta vidare.
   kram

 2. Du det där med frisör är skitdyrt här jag går var 5e vecka o när jag fyller i boten 800kr o när det är botten + slingor 1300kr men då har jag en frisör jag gått hos i många år o ca var 5-6 vecka jobbar hon som en egen på en hyrd stol här vid Fridhemsplan o många av hennes gamla kunder kommer dit. Där hon jobbar annars under veckorna kostar det runt 3000kr vafan helt vansinnigt. Samma sak med att plocka ögonbryn osv det kostar inte lika mkt men dyrt ändå nu har jag hittat en salong nära mig där de tar 120kr för plock man får rota runt men i City kan de ta 300kr???
  Fast om du ändå skall åka till Spanien då och då kan det vara ide att fixa tänderna där . Fast är det något akut blir det värre men en akutsak på Folkis som jag fick köra kostade 1500kr men sen måste man till sin ordinarie men då får du åka till Spanien eller hur? Det akuta håller ändå ca 1 månad kankse lite beroende på vad det är Men tänk på saken tills du hittat ett vettigt alternativhär hemma.
  Trevlig helg o kram Birgitta S

 3. Erika här i Eslöv är jätteduktig frisör o har mkt bra priser😉
  Hair by Erica på FB👍🏽

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *