ATT VARA EN PERIODARE

Ja vänner, då var det dags igen. Jag har återigen försvunnit in i böckernas värld. Nu läser jag varje dag, gärna en bok om dagen om jag hinner med. Dessvärre brukar jag få släcka fast jag inte är trött ( det håller inte att ligga och läsa till 02.00 varje natt)

Så.. vad har jag läst på senaste tiden?

Dessa;

uppstandelsen

Uppståndelsen av Buthler & Öhrlund.  Jag har läst alla i serien nu och tyckte nog att denna boken inte riktigt levde upp till mina förväntningar. Den var dessutom kort, ungefär bara en 400 sidor.

bakom-din-rygg

Sofie Sarenbrant skriver lätt och humoristiskt. Riktigt avslappnande, roligt och spännande att läsa hennes böcker.

17596327_414238992266231_717578409688956928_n

Mats Strandberg , skriver lite spänning/fiction. Något som jag egentligen inte brukar tycka om men jag fastnade tidigt för hans andra böcker (Nyckeln, cirkeln och eld.)  Efter jag läst Färjan gick jag raskt över till Hemmet. Bra och läskiga böcker.

9789176334287_200x_jag-ska-hitta-dig_ljudbok

En kriminalare i lite olik format så att säga. Pernilla Ericsons tidigare bok i serien Spåren vi lämnar efter oss , har en fortsättning av samma team Erlagruppen i Jag ska hitta dig. Väldigt bra böcker.

i-djupt-vatten

Sen har vi I djupt vatten, skriven av författaren Paula Hawkins som också skrev den populära boken ( finns även som film); Kvinnan på tåget.

Jag tror nog jag är den enda (?) som inte tyckte om Kvinnan på tåget. Tyckte det var en tråkig bok, som aldrig tog slut. Nu har jag ungefär 200 sidor kvar av I djupt vatten men än kan jag säga att den är något rörig med händelser som blandas i dåtid och nutid. Vi får se, kanske blir det ett bra slut ?

eldpojken

S.K Tremayne, författaren till Istvillingarna. En riktigt psykologisk thriller som skrämde upp mig. Jag gav mig i kast med Eldpojken men den håller inte riktigt samma kvalitet. Inte lika bra som sin föregångare.

Tror jag har laddat ner 60 böcker från Storytel. Gäller att passa på när man är på läshumör. Sen vet jag inte när jag läser igen.

Har du läst något bra? Tips tas gärna emot, dock inte någon romantisk sörja 😉

Kram jess

annorlundaunderbara

6 Comments

 1. Då är vi samma likadana – börjar jag läsa, kan jag läsa hur många böcker som helst, men sen hux flux, slutar jag – förmodligen för att jag inte hittar ngt bra. Då kan det dröja läääänge till nästa vända.

  Tror jag läst ”Istvillingarna”, så får kanske prova ”Eldpojken”. Har du läst ”Martin Melins” böcker? Annars kommer jag inte på ngn på rak arm – kanske återkommer 🙂

  • Tack för tips, har inte läst någon av honom. Kommer du på fler bra böcker, hör gärna av dig 😉
   Kram J

 2. Jag läser så många böcker så jag glömmer vad dom hette… Det ska ganska mycket till för att en bok riktigt ska sätta spår hos mig. Ska kolla vilka jag har hemma och se om jag kan rekommendera nån av dom. Men den jag alltid rekommenderar till alla är ju Shantaram. I särklass den bästa bok jag nånsin läst! Och jag har läst måååånga. Och det bästa av allt är att den är på 900 sidor, man vill att den aldrig ska ta slut.

 3. Nu har jag läst ”Bakom din rygg” o den första i den ”serien” – de andra hade jag löst tidigare. Gillar hennes sätt att skriva. Vet du ngn mer ”serie” som är i samma stuk? 🙂

  • Oh, du måste läsa böckerna med författaren M.J. Arlidge . Älskar dom och läser ut dom på tok för fort 😉 Kram

 4. Nu har jag läst två böcker av ”Pernilla Ericsson”. Skitbra!
  ”Spåren vi lämnar efter oss” o ”Jag ska hitta dig”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *