Ögonlaser , tänk efter !

Hej vänner,

För några år sedan (2010-2011 tror jag) opererade jag båda mina ögon med laser. För att slippa glasögon. Jag kunde inte ha linser eftersom jag är brist på tårvätska och då hade varit tvingad att ta ögondroppar stup i kvarten.

Operationen gick bra och så har det varit i några år.

Sedan åkte jag på läsglasögon för cirka 2-3 år sedan. Optikern sa att hade du inte gjort din laseroperation hade du troligtvis inte behövt läsglasögon. Typiskt ju.

Och sedan några månader tillbaka har jag varit trött i ögonen på seneftermiddagen/kvällen, känts grusigt och torrt. Och jag har problem med mörkerseende, framför allt vid körning. Och skulle det även regna när jag kör så är det ett rent helvete. Det känns som alla mötande bilar har helljus. Ljuskänslig är jag sedan hjärnhinneinflammationen men detta är en ny upplevelse.

Jag gick till optikern som konstaterade troligtvis början till grå starr. Det är ju också kul att höra när man inte är mer än 40 +. Fick remiss till ögonkliniken på sjukhuset och var där nu i veckan.

Det är inte början till grå starr utan troligtvis ”eftersviter” från min laseroperation.  Samt att när jag blir trött får jag väldigt stora pupiller, de går troligtvis ut i det området som inte är behandlat med laser och därför blir det helt enkelt en märklig syn jag får.

Stor pupill

Har fått ögondroppar för att kunna hålla ögonen fuktiga. Och så googlade jag på nätet och hittade denna sidan

Vad kan man säga… det var kul så länge det varade typ 😉

Har du tänkt göra en laseroperation, läs gärna på länken ovan. Det tål att tänkas till  2 gånger innan.

Kram J

 

annorlundaunderbara

2 Comments

  1. Usch vad tråkigt för dig o jobbigt. Bra att du varnar. Jag funderade på att göra det för många år sen pga närsynthet men var tveksam. Det blev läsglasögon o idag med facit var det bra . Min syn förändrades mkt när jag var runt 50 . Inte bara närsynt utan fick börja med progressiva suck . Skönt att jag inte lasrade mig då. Hoppas du kan få bra hjälp nu. Kram o en God Jul ! 🤶

  2. Jättetrist! Men undrar om det är vanligt … en gammal kollega till mig har också gjort det, och har nu precis samma problem som han berättat förr om.
    Hm …
    Men du! GOD JUL!!! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *