Hallon på långa rader

Ja så var det när jag besökte moster och morbror i Lerberget och dom körde till Ornakärr utanför Höganäs.

Där kan ni tro att man kan plocka hallon, stora och perfekt mogna. Jag har nog inte plockat hallon tidigare men detta passade mig perfekt. Man kunde gå rak och slapp bli jordig om fingrarna. Och vips så hade vi plockat alla mina 8 askar;

Så himla gott. (och billigare, är ju svindyrt i butikerna)

Många frös vi ner , kan användas till bland annat smoothies.

Fick en hel drös med tomater av moster och morbror ;

Också gott, funkar som snacks.

Såg väderleksrapporten på Ornakärr, den känns väl kul;

Kanske mer trovärdig än SMHI 😉

Har du plockat hallon någongång ?

Kram J

annorlundaunderbara

4 Comments

  1. Åh vad gott o härligt! Jag har plockat hallon som mkt liten hos min farmor . Som tyvärr gick bort när jag var ca 10 år. Jag åt nog mer än jag plockade men minns att mamma o pappa frös in och vi hade hallon . Härligt med tomaterna olika färger . Nästan som godis ? Kanske inte när det finns smågodis . Säger allt om min karaktär . Må så gott kram !

    • Haha, jag är inte mycket för smågodis så tomater funkar fint. Annars gillar jag ostbågar. Nu har hallonen blivit hallonkaka med äpple och smulpajsdeg 🙂 Mums.
      Kram J

  2. Åhh…så gott det ser ut. Min gamle far har odlat hösthallon i många år, i gamla trädgårdslandet. Härligt lättplockade och maskfria. Detta år blir vi utan då fars ålder, 95, tar ut sin rätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *