När man provar något nytt

Köttfärsröra inlindad i bacon. Kan det vara gott ?

Yes, det blev hur bra som helst.

Så här blev det;

Efter att den var klar i ugnen tog jag ut den och la den på fat och använde skyn till att göra sås.

Blev himla gott, smakar bättre än det ser ut 😉

Idag är det städdag. Tippen var jag på i går med full bil. Ska även tvätta Lillans kläder, hennes kolv för att boka tid där hon bor strular visst.

Annars får det bli en lugn söndag. Vad hittar du på ?

Kram J

Murrigt och höstigt

Hej vänner,

nu har jag lyckats lägga till autokorrigering på datorn och vi kan väl säga som så….; vi förstår inte varandra. Kan vara skånskan som ställer till det med höstigt blev hastigt… Vet i 17 vad jag kommit åt.

Här är hösten kommen, har till och med fått skrapa rutorna en morgon.

Har handlat lite fält-kläder. har börjat på hundkurs med Folke, 2 timmar varje måndagkväll. Första timmen är praktik utomhus och andra timmen är i och för sig inomhus men i en oisolerad lada. Kan säga att jag frös innan jag köpte på mig rejäla kläder.

hundkurs

Det blev ett par vuxna kängor 😉 Haha , med tillhörande tjocka strumpor. Ett par vind och vattenavvisande byxor, 2 fleecetröjor. Det är huvudband  (heter det så, typ som pannband fast stickat och tjockare), vantar och varningsväst. Läckert.

Det är ändå något speciellt med hösten, jag gillar att dra på med färgerna orange, murrigt grön, vinrött mm. Och att bara klä på sig mängder är superskönt. Och ta en gosig filt runt sig när man kryper ner i soffan.

Hur har du det i höstvädret, kanske har du redan fått vinter?

Nu hade jag otur, saften tog slut så nu måste jag dricka vin.

Hörs!

Kram Jess

 

Vi skördar

Hej vänner,

Hoppas ni har det bra i höstvädret.

Idag har jag städat undan utemöblerna, dammsugit poolen inför ”vinternattning”, rensat upp och kastat gamla chiliplantor mm.

Det är något speciellt med hösten, solsken, ren luft och undanstädat. Enda nackdelen just nu är att gräset är blött hela tiden…det innebär att jag för jämnan har 12 blöta tassar som springer runt i huset.

Pumporna som vi haft växande i vår lilla komposthörna har äntligen kunnat skördats. Vissa som höstprydnad , andra har vi ätit. Vi tog frön från en spaghettipumpa från förra året, planterade bara 5 frön och jisses vad det exploderade i trädgårdskomposten.

Så här såg pumpan ut som vi provade 

Tvätta av, dela på mitten, gröp ur alla kärnor.

Lägg upp och ner i en plåt med lite vatten. Låt gå i cirka 25 minuter på 175 grader. Salta

gärna innan du lägger ner pumpan. Lägg med fruktköttssidan neråt.

Så här ser den ut när den är färdig och vänd uppåt igen;

Detta kan vara istället för att äta ris eller pasta. Vi åt det med köttfärssås. Gott.

Har torkat och sparat fröer från pumpan, får se hur många vi sätter nästa år . På de 5 fröna som vi satt i våras fick vi totalt 24 pumpor. Det lustiga är att alla pumpor inte ser likadana ut. Nästan så man kan tro att det är olika sorter.

Får se om vi provar en av de mindre, ljusa och runda pumporna vid annat tillfälle.

Hoppas du får en fin helg.

Har du börjat höststäda än ?

Kram J